"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η χρηματοδότηση δυο νέων νηπιαγωγείων στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, εντάσσεται η κατασκευή δυο νέων νηπιαγωγείων για τα Τρίκαλα συνολικού προϋπολογισμού 1.320.000 €, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των έργων στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης που είχε εκδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντάσσονται τα έργα:

 

  1. Κατασκευή του 22ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, προϋπολογισμού 660.000 €, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας το Δήμο Τρικκαίων, και σκοπιμότητα τη στέγαση του Νηπιαγωγείου σε ιδιόκτητο και κατάλληλο κτίριο, έναντι του μισθωμένου και μη πληρούντος τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα.

 

  1. Κατασκευή του 8ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, προϋπολογισμού 660.000 €, με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον Δήμο Τρικκαίων, και με σκοπιμότητα αντίστοιχη με του 22ου Νηπιαγωγείου.

 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι η διαρκής βελτίωση των υποδομών της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου. Μέσω του ΕΣΠΑ αναβαθμίζουμε και δημιουργούμε νέες υποδομές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης Τα δύο νέα νηπιαγωγεία που θα κατασκευαστούν στα Τρίκαλα πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα στέγασης που υπάρχουν σήμερα, καθώς τη στιγμή αυτή τα νηπιαγωγεία στεγάζονται σε νοικιασμένα κτίρια, που δεν πληρούν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές και μαθητικές ανάγκες. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας».

 

Τα συγκριμένα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού» 2, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 

 

Το ειδικότερο φυσικό αντικείμενο του κάθε έργου είναι: 

 

  1. Κατασκευή του 22ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων

Κατασκευή του 22ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, χωρητικότητας 50 νηπίων,  σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας, τηρουμένων όλων των προδιαγραφών. Το κτίριο θα κατασκευαστεί στο Ο.Τ. 145 του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης στην περιοχή Βουβής, εντός της πόλης των Τρικάλων και θα είναι ισόγειο, εμβαδού 306,21 τ.μ.. Θα περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους και WC ΑΜΕΑ.  Προβλέπονται όλες οι απαραίτητες και σύμφωνες με τις απαιτούμενες προδιαγραφές οικοδομικές και Η/Μ εργασίες.

 

  1. Κατασκευή του 8ου νηπιαγωγείου Τρικάλων

Κατασκευή του 8ου νηπιαγωγείου Τρικάλων, χωρητικότητας 50 νηπίων,  σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό σχολικών κτιρίων του Υπουργείου Παιδείας, τηρουμένων όλων των προδιαγραφών. Το κτίριο θα κατασκευαστεί στο Ο.Τ. Γ1371Α του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης στην περιοχή Μπάρας, εντός της πόλης των Τρικάλων,  και θα είναι ισόγειο, εμβαδού 306,21 τ.μ..  Θα περιλαμβάνει δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους και WC ΑΜΕΑ.  Προβλέπονται όλες οι απαραίτητες και σύμφωνες με τις απαιτούμενες προδιαγραφές οικοδομικές και Η/Μ εργασίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης