Στο Ευρωκοινοβούλιο οι μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας Reviewed by Momizat on . Πριν λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε από το Γυμνάσιο Οξύνειας για μια διαφορετική εκδρομή. Επισκεφθήκαμε τις Βρυξέλλες, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και συν Πριν λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε από το Γυμνάσιο Οξύνειας για μια διαφορετική εκδρομή. Επισκεφθήκαμε τις Βρυξέλλες, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και συν Rating: 0

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας

Πριν λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε από το Γυμνάσιο Οξύνειας για μια διαφορετική εκδρομή. Επισκεφθήκαμε τις Βρυξέλλες, την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της Ευρωβουλής. Ήταν ένα ταξίδι ιδιαίτερο και μοναδικό για μας,τους μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας. Το σχολείο μας, μικρό αλλά δραστήριο, μας είχε προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι η εμπειρία μας ήταν ευχάριστη και ταυτόχρονα επιμορφωτική. Οι περισσότεροι από μας ταξίδεψαν πρώτη φορά με αεροπλάνο και μας ενθουσίασε η θέα πάνω από τα σύννεφα. Στην πόλη των Βρυξελλών εντυπωσιαστήκαμε από το συνδυασμό του παραδοσιακού με το σύγχρονο στα κτίρια,τους δρόμους και τις πλατείες με τα πλακόστρωτα δρομάκια, όπως στην Γκραν πλας, που όμως περιβάλλονται και από μοντέρνα καταστήματα. Στην πόλη είδαμε μεγάλες αντιθέσεις, να χτίζονται νέα μεγάλα κτίρια με πανύψηλους γερανούς, που δείχνουν πλούτο, αλλά στα πεζοδρόμια να ζητιανεύουν ή να κοιμούνται άστεγοι.
OKSYNEIA_EYROKOINOBOYLIO2Η επίσκεψή μας στην Ευρωβουλή μας έδωσε πολλές πληροφορίες για το ρόλο και τη λειτουργία της, ενώ η περιήγησή μας στο διαδραστικό χώρο του Parlamentarium μας πρόσφερε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε την πορεία της Ευρώπης προς την ενοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς της στόχους. Οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου μας δέχτηκαν και μας φιλοξένησαν με ευγένεια. Ξεχωριστή εμπειρία ήταν η συμμετοχή μας σε μια τηλεοπτική εκπομπή και η συνέντευξη που μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για τα προβλήματα που μας απασχολούν κι εμάς και τον τόπο μας.
Επισκεφτήκαμε και αρκετά αξιοθέατα, όπως το Σπίτι του βασιλιά, που τώρα είναι μουσείο. Όμως δεν μας εντυπωσίασε όσο περιμέναμε, ενώ το κυριότερο έκθεμα είναι το άγαλμα –παιδί που αποτελεί το σύμβολο της πόλης και το παρουσιάζουν με κάθε πιθανή φορεσιά (ακόμα και τσολιάς).
OKSYNEIA_EYROKOINOBOYLIO1
Η καθολική εκκλησία που πήγαμε μας φάνηκε τεράστια, με αγάλματα, αντί για εικόνες, και οργανική μουσική και διαφέρει πολύ από τις δικές μας εκκλησίες.
Μας άρεσε όμως και μας συγκίνησε η έκθεση «Ναυτίλος», που διοργανώνεται από την Ελλάδα, με θαλασσινά τοπία και αντικείμενα που δείχνουν την παράδοση της χώρας μας.
Επιστρέψαμε στην πατρίδα μας με πολλές εικόνες, σκέψεις και επιπλέον προβληματισμούς για το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας.
Για την επίσκεψη αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα τον Ευρωβουλευτή κ.Γιώργο Χατζημαρκάκη για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, την κ.Νατάσα Μητρονάτσιου, για τη φροντίδα και τη συνεχή παρουσία της κοντά μας και τον κ.Αντώνη Κοσσυβάκη, για τη σημαντική βοήθειά του.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή