"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Στο Μαραθώνα και όχι στις Θερμοπύλες

lafarm

Σχετικά άρθρα

exodos
Συντάκτης: Γιάννης Κεμανίδης*
Ο Λεωνίδας δοξάστηκε, αλλά, έπεσε με άλλους τριακόσιους γενναίους Σπαρτιάτες. Ίσως να μην έφταιγε μόνον ο Εφιάλτης…

Στο Μαραθώνα, ο Μιλτιάδης με τους Αθηναίους και τους Πλαταιείς, νίκησε τον δεκαπλάσιο αριθμό Μήδων σε «ανοιχτή πεδιάδα» και όχι στα «στενά», παρά την άρνηση των γενναίων Σπαρτιατών να μετάσχουν στη μάχη επικαλούμενοι θρησκευτικές (!) τελετές.

Και σήμερα αρνούνται να συμπαραταχθούν στη μάχη οι «γενναίοι». Επιλέγουν τις «θερμοπύλες» της εξόδου από την Ευρωζώνη και υπόσχονται να συνεισφέρουν … μετά τις «τελετές της πανσελήνου».

Ποτέ δεν αρνήθηκαν οι Έλληνες να πολεμήσουν για το δίκιο. Και τώρα, αν πιστέψουν ότι καλούνται να προσφέρουν πολλά, αλλά υπερασπιζόμενοι το δίκιο, θα το κάνουν. Και ο σύγχρονος αγώνας πρέπει να δοθεί «στ’ ανοιχτά», σε «ευρωπαϊκούς Μαραθώνες», εκεί που ήδη φάνηκε να αποκτά φίλους και συμμάχους ο Ελληνικός λαός. Εκεί που ο «εχθρός», παρά την υπεροπλία του, αιφνιδιάζεται.

Η «Γερμανική Ευρώπη», οι πολιτικές της λιτότητας, η αντιδημοκρατική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και η επιβολή και ταπείνωση των «μικρών» και αδύναμων εταίρων, αυτά που θεωρούνται «υπεροπλία» των «αντιπάλων» μας, μπορεί να ηττηθούν σε «μεγάλες πεδιάδες». Όμως, ας το ξανατονίσουμε: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι στο «λάβαρο» να γράφει δικαιοσύνη! Αυτό σημαίνει απόδοση ευθυνών για τα προβλήματα της τελευταίας επταετίας και δίκαιη μοιρασιά των νέων βαρών.

*Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

www.efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης