Στο περιβόλι τ’ ουρανού, ζευγάρι τρικαλινών αιωνόβιων Reviewed by Momizat on . Η ζωή είναι σαν τον έρωτα. Κι ο έρωτας, μετουσιωμένος σε βαθιά αγάπη, αγγίζει τα όρια της αθανασίας. Στις 4 Νοεμβρίου 2014 άφησε αυτόν τον κόσμο, τον αγώνα για Η ζωή είναι σαν τον έρωτα. Κι ο έρωτας, μετουσιωμένος σε βαθιά αγάπη, αγγίζει τα όρια της αθανασίας. Στις 4 Νοεμβρίου 2014 άφησε αυτόν τον κόσμο, τον αγώνα για Rating: 0

Στο περιβόλι τ’ ουρανού, ζευγάρι τρικαλινών αιωνόβιων

Στο περιβόλι τ’ ουρανού, ζευγάρι τρικαλινών αιωνόβιων

Η ζωή είναι σαν τον έρωτα. Κι ο έρωτας, μετουσιωμένος σε βαθιά αγάπη, αγγίζει τα όρια της αθανασίας.
Στις 4 Νοεμβρίου 2014 άφησε αυτόν τον κόσμο, τον αγώνα για την προκοπή του οποίου υπηρέτησε πιστά και με πάθος, ο Σπύρος Οικονόμου. Στα 99 του χρόνια, πολεμιστής στις ηρωικές σύγχρονες Θερμοπύλες, το Υψωμα 731, εντάχθηκε στον αγώνα τη Αντίστασης κατά των κατακτητών. Από τα πρωτοπαλίκαρα του Αρη Βελουχιώτη, «πλήρωσε» τους αγώνες του για μια καλύτερη ζωή, με 20 ολόκληρα χρόνια φυλακές και εξορίες, καθώς και με καταδίκη έξι φορές σε θάνατο…
Ζωή σαν μυθιστόρημα, από αυτά που ο Παντελής Βούλγαρης μετουσιώνει σε ταινίες σαν τα «Πέτρινα Χρόνια».
Αλλά και πραγματικότητες που ουδείς μπορεί να διανοηθεί, αν δεν έχει αγαπήσει και δεν έχει αγωνιστεί για το μέλλον του τόπου αυτού.
Μέσα σε όλο αυτό το σκληρό μετερίζι, ο Σπύρος Οικονόμου ευτύχησε να αποκτήσει δύο παιδιά, τον Δημήτρη (παντρεμένο με την Ολυμπία) και τον Γιώργο (παντρεμένο με τη Στέλλα). Αυτοί απέκτησαν πέντε παιδιά, τους Σπύρο, Ζωή, Βαγγελίτσα, Ζωή, και Έλενα. Και ορισμένοι από αυτούς, απέκτησαν παιδιά, τους Δημήτρη, Νίκο, Εύα, Σωτήρη, Δημοσθένη, Νίκο, Γιώργο, και Οδυσσέα.
Ευτυχισμένος ο μπαρμπα Σπύρος στις παρέες, όπου ήταν πρώτος, με τις ιστορίες στο στόμα να τις διηγείται παντού, έφυγε για αλλού.
Τέσσερις ημέρες μετά, στις 12 Νοεμβρίου 2014, σύζυγός του, η σύντροφός του, η αγάπη του, η 97χρονη Ζωή Οικονόμου δεν άντεξε χώρια.
Ακολούθησε τον άντρα της…
Κι αυτό, είναι η ζωή κι ο θάνατος μαζί, με τον έρωτα και την αγάπη για ζωή, με ζωή, να κυριαρχούν.
Αντίο, κι ας μην τους γνωρίζαμε

 

Θανάσης Μιχαλάκης

spyros oikonomouzoi oikonomou

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή