"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.7 C
Trikala

Στο πλευρό των μαθητών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την πανελλήνια μοναδικότητα του προγράμματος για την «Κοινωνική Δομή Ενισχυτικής Διδασκαλίας» παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Πρόκειται για τη δομή που λειτουργεί για τρίτη χρονιά, αλλά για δεύτερη ολοκληρωμένη, καθώς το σχολικό έτος 2012-13 λειτούργησε μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η δομή αφορά στην παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών, κ. Παπανώτας, εντάσσονται με πλήρη εχεμύθεια στα τμήματα των φροντιστηρίων. Ο ίδιος τόνισε ότι ο τρόπος λειτουργίας οφείλεται σε πρόταση του Συλλόγου, καθώς η πρώτη σκέψη αφορούσε στη δημιουργία χωριστής δομής. Ετσι, 10 μαθητές από το Γυμνάσιο και 20 από το Λύκειο εντάσσονται σε ένα από τα τμήματα που λειτουργούν σε 15 (από τα 17 μέλη του Συλλόγου) φροντιστήρια, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν και φροντιστήρια που δεν μετέχουν στον Σύλλογο. Ως προς τα κριτήρια, η κ. Ιλια Παπανικολάου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ανέφερε ότι είναι αμιγώς κοινωνικά και ότι φέτος υπέβαλλαν αίτηση 115 οικογένειες. Επισήμανε, δε, ότι όλες αυτές οι οικογένειες πληρούσαν τα κοινωνικά κριτήρια, όχι απαραιτήτως όλα μαζί. Όμως, εκείνο που είχε μεγαλύτερη σημασία και τονίστηκε ιδιαιτέρως, ήταν ότι ο Δήμος δεν επιδοτεί αυτά τα μαθήματα, αλλά είναι μια δωρεάν προσφορά του Συλλόγου Φροντιστών.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την προσφορά αυτή, ευχόμενη να συνεχιστεί, διαπιστώνοντας την τεράστια σημασία που έχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης