Στο πλευρό των υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση ο Χρ. Μιχαλάκης Reviewed by Momizat on . Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης κατέθεσαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλω Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης κατέθεσαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλω Rating: 0

Στο πλευρό των υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση ο Χρ. Μιχαλάκης

Στο πλευρό των υπαλλήλων ενάντια στην αξιολόγηση ο Χρ. Μιχαλάκης

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης κατέθεσαν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με αφορμή την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Όπως ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου, απορρίπτουν το νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» και με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούν να καταργηθεί ο Νόμος 4250/14, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο Νόμος 4250/14, να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του Νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων, να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση και να μην γίνει καμιά απόλυση και καμιά διαθεσιμότητα.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να «παγώσει» η εφαρμογή του Νόμου για την αξιολόγηση, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει γίνει προσφυγή.

 

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει ζητήσει η αξιολόγηση των υπαλλήλων να προέλθει μέσα από ένα δίκαιο, αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα το οποίο θα προέλθει βάση της διεθνούς πρακτικής και με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με ομόφωνη απόφαση-ψήφισμα, εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα όσον αφορά στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά, κάτι που έχει χαρακτηριστεί σαν αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή