"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

29.1 C
Trikala

Στο προσκήνιο σενάρια για πρόωρες εκλογές

lafarm

Σχετικά άρθρα

O πειρασμός μεγάλος για τον πρωθυπουργό, αν πραγματικά έχει αποφασίσει να διεκδικήσει ακόμα μία κυβερνητική θητεία. Ο ίδιος γνωρίζει περισσότερο από καθέναν αν θέλει να αναλάβει το ρίσκο, ιδίως αν θέλει να αναλάβει το ρίσκο πολύ σύντομα. Είναι, όμως, και πάλι στο τραπέζι τα διάφορα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Σενάρια που δεν αγγίζουν μόνο τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και την αντιπολίτευση. Γιατί προκαλούν πειρασμούς και στην Κεντροαριστερά να σχεδιάσει γρηγορότερα, να επισπεύσει διαδικασίες προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί.

Αυτό, όμως, που αναδεικνύεται -ακόμα και αν τα σενάρια μείνουν στα χαρτιά- είναι η κρίσιμη στιγμή στην οποία βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης. Πρώτον, διότι το 28% δείχνει πως από δω και πέρα θα υπάρχει κάθοδος, όσο μάλιστα διογκώνονται οι δυσκολίες. Και δεύτερον, επειδή η δυσαρέσκεια του κόσμου διογκώνεται, την ώρα που διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται οι αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης. Η οικονομική πραγματικότητα είναι δύσκολη για τους περισσότερους Έλληνες, όπως και για το ελληνικό κράτος. Τα μαντάτα δεν είναι ευοίωνα ούτε και για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η επιλογή του πρωθυπουργού δεν θα γίνει μόνο στη βάση του αν τα εκλογικά του σχέδια μπορεί να επιτευχθούν, αλλά και αν θέλει να διοικήσει την επόμενη δύσκολη περίοδο αυτό που ο ίδιος δημιούργησε. Ή αν θέλει να συνεχίσει το έργο της απομείωσης του κράτους, πρωτίστως του κοινωνικού κράτους, και της διαμόρφωσης μιας ανεξέλεγκτης οικονομίας έως το τέλος της τρέχουσας θητείας χωρίς στη λήξη της να είναι και πάλι υποψήφιος. Αφού έτσι και αλλιώς κέρδισε δύο μεγάλες εκλογικές μάχες.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά μην κάνει εκλογές για να αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με το Βελόπουλο.
    Θα μείνει 3 χρόνια και θα κοιτάξει να εξασφαλίσει και 3η θητεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης