"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Στο «σκάνερ» της ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά το φετινό ρεκόρ κρατήσεων και εισπράξεων, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb μπαίνουν τώρα στο “μάτι”του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Η ΑΑΔΕ δρομολογεί μπαράζ ηλεκτρονικών ελέγχων και διασταυρώσεων σε φορολογικές δηλώσεις, στοιχεία από τις πλατφόρμες Airbnb και Booking.com αλλά και σε πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς με στόχο την αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων.

Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων  που νοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω καταχωρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram). Οι ελεγκτές αναζητούν όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων αλλά κρύβουν από την Εφορία τα εισοδήματα που εισπράττουν ή δηλώνουν μικρότερα ποσά για να γλιτώσουν φόρο.

Στο «σκάνερ» της ΑΑΔΕ θα βρεθούν αρχικά οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb που δεν έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων όπου γίνονται οι κρατήσεις των ακινήτων ή έχουν δηλώσει λανθασμένα στοιχεία για τα ακίνητά τους.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει φορολογικός έλεγχος στα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώσει τα στοιχεία που αποστέλλουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με τα εισοδήματα που έχουν εμφανίσει οι φορολογούμενοι στις φορολογικές δηλώσεις, και συγκεκριμένα στο έντυπο Ε2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης