Στο Στεφανοβίκειο για την παραλαβή των Kiowa Warrior η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο Τζέφρι Πάιατ και ο Ευ. Αποστολάκης Reviewed by Momizat on . Παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Αν Κατάλντο, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Απο Παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Αν Κατάλντο, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Απο Rating: 0

Στο Στεφανοβίκειο για την παραλαβή των Kiowa Warrior η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο Τζέφρι Πάιατ και ο Ευ. Αποστολάκης

Στο Στεφανοβίκειο για την παραλαβή των Kiowa Warrior η Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο Τζέφρι Πάιατ και ο Ευ. Αποστολάκης

Παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Αν Κατάλντο, του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας, η τελετή παραλαβής των 80 ελικοπτέρων που αγόρασε ο Ελληνικός Στρατός από τα αποθέματα του αμερικανικού.

Πρόκειται για δέκα ελικόπτερα τύπου Σινούκ, μεταφορικά, και 70 τύπου Kiowa Warrior, ελαφρά επιθετικά, τα οποία αγοράστηκαν από την Ελλάδα για 44.156.061 δολάρια. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα διαθέτουν υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη, που του επιτρέπουν να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός εκτός των ελικοπτέρων Απάτσι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή