"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στο φάσμα του «λουκέτου» η Εστίαση – Από σήμερα μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο φάσμα του «λουκέτου» εκτιμάται ότι βρίσκεται περί το 25%-30% των επιχειρήσεων εστίασης, καθώς μετά το πολύμηνο Lockdown  της περυσινής και της φετινής χρονιάς ο κλάδος, από σήμερα Δευτέρα, εισέρχεται σε ένα νέο μίνι, ιδιότυπο lockdown, αφού πλέον στους εσωτερικούς χώρους θα εισέρχονται μόνον εμβολιασμένοι πελάτες και νοσήσαντες από COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

«Στην πραγματικότητα, μειώνεται η δυναμικότητα των καταστημάτων εστίασης κατά 50%, εάν λάβουμε υπόψη το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών γενικά και ειδικότερα στις πλέον δυναμικές ηλικιακές ομάδες, σε όσους είναι ηλικίας κάτω των 45, που αποτελούν και την κατηγορία εκείνη που βγαίνει και διασκεδάζει έξω συχνότερα», επισήμανε  ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) και της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων). 

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στην ηλικιακή ομάδα 25-49 ετών το 38,7% του πληθυσμού είναι μη εμβολιασμένο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών είναι 50,3%.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Eπίσης σύμφωνα με τον συμπολίτη επιχειρηματία Παναγιώτη Κορομπλή : To ζήτημα που προβληματίζει τον κλάδο είναι το γεγονός ότι ο έλεγχος των πιστοποιητικών , καθώς και αν αυτά ταυτίζονται με αυτόν που τα επιδεικνύει, αφενός μπορεί να οδηγήσει σε τριβές με τον πελάτη, αφετέρου συνεπάγεται και οικονομικό κόστος, αφού θα πρέπει να απασχολείται για αυτή τη δουλειά τουλάχιστον ένα άτομο και στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ίσως και περισσότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης