"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.6 C
Trikala

Στο 3ο Γυμνάσιο ενημέρωση για την «κακή συνήθεια» του καπνίσματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

3 gymnasio

Στο σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, την Πέμπτη 5-2-2015 και από τις 10:30΄έως τις 12:00 έγινε ενημέρωση-παρουσίαση για το πόσο κακή είναι η «κακή συνήθεια» του καπνίσματος. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού προσκαλέσαμε την κυρία Παγδάτογλου-Σπυροπούλου Κική, γιατρό του νοσοκομείου μας, πνευμονολόγο και ακούραστη εθελόντρια-συνεργάτιδα του Κοινωνικού Σχολείου στην ενημέρωση και την μεταφορά γνώσης στους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας. Η γιατρός με αγάπη, χαρά και απλό λόγο, κατανοητό στους μαθητές, ενημέρωσε και έλυσε απορίες στα παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μας.
Όπως μας είπε, δεν αρκεί να παρατηρούμε τα παιδιά για τις κακές τους συνήθειες αλλά να εξηγούμε τι είναι κακό προκειμένου να γνωρίσουν τις συνέπειες του εθισμού στην νικοτίνη, για να μπορούν να πάρουν τη «σωστή απόφαση» που συμπυκνώνεται στα μηνύματα:
«Μην αφήνεις το τσιγάρο να σου κατευθύνει τη ζωή»
«Το κάπνισμα είναι ένα δάνειο προσωρινής απόλαυσης και ανακούφισης με υψηλό επιτόκιο που αποπληρώνεται με βαρύ τίμημα ,την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και πολλές φορές την ίδια τη ζωή του»
«Ενώ παλιότερα το παιδί δεν κάπνιζε μπροστά στον πατέρα του, τώρα πια ένας πατέρας θα πρέπει να ντρέπεται να καπνίζει μπροστά στο παιδί του».
Τα παραπάνω μηνύματα της κυρίας Παγδάτογλου και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, απευθυνόμενα προς όλους κι όχι μόνο στους μαθητές, ας γίνουν «σωστικοί σηματωροί» στη ζωή μας…

3 gymnasio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης