Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας ο Στέλιος Βάσκος Reviewed by Momizat on . Το 3ο Δημοτικό Πιλοτικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωταθλητής ποδηλασίας και υπεραθλητής, Στέλιος Βάσκος, προκειμένου να συ Το 3ο Δημοτικό Πιλοτικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωταθλητής ποδηλασίας και υπεραθλητής, Στέλιος Βάσκος, προκειμένου να συ Rating: 0

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας ο Στέλιος Βάσκος

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας ο Στέλιος Βάσκος

Το 3ο Δημοτικό Πιλοτικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωταθλητής ποδηλασίας και υπεραθλητής, Στέλιος Βάσκος, προκειμένου να συναντήσει τους μαθητές του σχολείου και να τους μιλήσει για το ποδήλατο, στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του.
Ο Τρικαλινός πρωταθλητής Ελλάδος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Α.Ε.Κ., ενώ στέφτηκε Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής και ήταν βασικό στέλεχος στην Εθνική ομάδα ποδηλασίας από το 1972 έως και το 1988. Αργότερα ασχολήθηκε με τις μεγάλες αποστάσεις και το 2012 διήνυσε τη διαδρομή Τρίκαλα-Μόναχο-Τρίκαλα 4000 χλμ., κατορθώνοντας ένα σπουδαίο άθλο και δείχνοντας σε όλους το πόσο μεγάλη δύναμη έχει ο άνθρωπος.
Μάλιστα, ο άθλος του Στέλιου Βάσκου θα συνεχιστεί, καθώς όπως αποκαλύφθηκε στη συνάντηση με τα παιδιά και μετά από ερώτηση μαθήτριας, επόμενος στόχος του μεγάλου ποδηλάτη είναι να φτάσει στη Μόσχα, διανύοντας πάνω στο ποδήλατο 6.300 χλμ., γεγονός που σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους μικρούς μαθητές.
Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού τον υποδέχτηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα, όπως αρμόζει σ’ έναν πρωταθλητή, ενώ ο κ. Βάσκος και η συνοδεία του μίλησαν στα παιδιά για το ποδήλατο και τους έδωσαν και οδηγίες για την ασφαλή τους μετακίνηση.
Τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης, οδήγησαν μαζί του το ποδήλατό τους στους δρόμους της Καλαμπάκας και έφτασαν ώς το Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου του υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλής Αλμπάνης, ο οποίος τίμησε με αναμνηστικό δώρο τον κ. Βάσκο και χαιρέτισε την πρωτοβουλία των παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους ζήτησαν να γίνουν στην Καλαμπάκα περισσότερες υποδομές για το ποδήλατο.
Το ποδήλατο πρέπει να μπει στην καθημερινότητα της Καλαμπάκας και να του δοθεί ο χώρος, με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έρχονται στην περιοχή μας μεγάλες ποδηλατικές διοργανώσεις, όπως είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας που θα γίνει στο τέλος του μήνα.
Σημειώνεται πως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου κλήρωσε δυο ποδήλατα, προσφορά του Συλλόγου στα παιδιά.

Παρουσίαση ιστοσελίδας 3ου Πιλοτικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας
Την παρουσίαση τη ιστοσελίδας του παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης το 3ο Δημοτικό Πιλοτικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας. Το διαδίκτυο έχει εισέλθει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων και μέσα από το ίντερνετ ανοίγεται ένα τεράστιος νέος κόσμος για τα παιδιά, γεμάτος με πληροφορίες γνώσεις αλλά και κινδύνους, τους οποίους οφείλουν οι γονείς και οι δάσκαλοι να επισημαίνουν στα παιδιά.
Η ιστοσελίδα του 3ου Πιλοτικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας άνοιξε τις πύλες της και όλοι μπορούν να την επισκεφτούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://3dim-kalamp.tri.sch.gr/.
Την παρουσίαση της ιστοσελίδας πραγματοποίησε ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Λεωνίδας Νικόπουλος, παρουσία της Διευθύντριας κ. Κουτσογιάννη Κυριακής των δασκάλων και φυσικά των μαθητών.
Η Διευθύντρια κ. Κουτσογιάννη σε αναφορά της στην ιστοσελίδα του σχολείου είπε: «Οι σύγχρονες προτάσεις και οι εκπαιδευτικές ενέργειες δημιούργησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Παιδείας, αρχής γενομένης από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το σχολείο μας ανήκει στην ομάδα των Πιλοτικών Σχολείων της χώρας, που σκοπό έχουν να εφαρμόσουν και να αλλάξουν τα δεδομένα του τρόπου αλλά και των μεθόδων διδασκαλίας, οι οποίες βασίζονται στις νέες παιδαγωγικές τάσεις. Ο John Dewey γράφει: Αν διδάσκουμε σήμερα όπως διδάσκαμε χτες, είναι σαν να κλέβουμε των παιδιών μας το αύριο».

3o_pilotiko_sxoleio1 3o_pilotiko_sxoleio2 3o_pilotiko_sxoleio3 3o_pilotiko_sxoleio4

Πηγή: tameteora.gr

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή