"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Στ. Θεοδωράκης: Η παρούσα Βουλή πρέπει ν’ αποφασίσει Αναθεώρηση του Συντάγματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις βασικές προτεραιότητες του Ποταμιού παρουσίασε πριν από λίγο ο Επικεφαλής του Κινήματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε την ανάγκη η παρούσα Βουλή να προχωρήσει στην απόφαση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αποσαφήνισε ότι το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει και σε καμία περίπτωση δεν είναι κίνημα διαμαρτυρίας. Έχει θέσεις, έχει στελέχη, έχει λύσεις και μπορεί να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση.
Διευκρίνισε, όμως, ότι διαφορετικά καθορίζει τις εξελίξεις ένα κόμμα του 6% και αλλιώς ένα κόμμα του 16%.
Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε ότι το Σύνταγμα επιτάσσει την καλύτερη επιλογή και όχι μια μετριότητα που θα την αποδεχθούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά “πιστεύουμε ότι μπορεί αυτή η Βουλή να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να είναι πολιτικός. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη. Δεν μπορούμε κάθε φορά για τη μεγάλη αυτή θέση να βρίσκουμε μια μετριότητα. Υπάρχουν σημαντικοί Έλληνες για αυτή τη θέση.”
Για το θέμα των συνεργασιών υποστήριξε ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό στο να συζητήσει με αυτούς που πρέπει και με αυτούς που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Καθοριστικό στοιχείο, όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι αυτοί που θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις να μην είναι ακροδεξιοί και από την άλλη να μην είναι ούτε αντιευρωπαϊστές.
Το δεύτερο βασικό στοιχείο είναι η συμφωνία επί των βασικών αρχών, ώστε η χώρα να μην οπισθοδρομήσει.
Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κάλεσε σε διάλογο τα κόμματα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι “δεν μπορεί να φορολογείται το ένα κεραμίδι, δεν είναι πλούτος, όπως το θεωρούν κάποιοι βορειοευρωπαίοι, που δεν έχουν σύνδεση με την κατοικία.”
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την αναγκαιότητα υλοποίησης του “τελικού κειμένου”, δηλαδή ενός νόμου για όλα τα ζητήματα, ώστε ο πολίτης ν’ αποφεύγει την γραφειοκρατία και που θα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες διατάξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης