"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Στ. Πιτσιόρλας: Πωλούνται Εγνατία Οδός, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΗ

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά, οι συμφωνίες είναι δεδομένες» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» ερωτηθείς για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση της Εγνατίας Οδού, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΗ.

«Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση ΔΕΣΦΑ και της Εγνατίας είναι σε εξέλιξη. Μιλάμε για μειοψηφικά πακέτα. Η πλειοψηφία θα παραμείνει στο Δημόσιο». Παράλληλα, όπως είπε, προχωρούν και οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ και εταιρειών παροχής ύδατος.

Όσον αφορά την Εγνατία Οδό, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Συμφωνήσαμε με Ευρωπαίους για μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Πρέπει τώρα να οριστικοποιηθούν οι όροι».

«Το θέμα του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υποβολής προσφορών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι τέλος του χρόνου, υπογραμμίζοντας πως «το 2016 και το 2017 έχουμε ρεκόρ δεκαετίας από άμεσες ξένες επενδύσεις».

Για την επέδυση στη Σιθωνία τόνισε πως θα γίνει κανονικά. «Ο χειρισμός που έγινε στο Ελληνικό για το αντίστοιχο θέμα, έδειξε ότι λύθηκε το θέμα», επεσήμανε.

Σχολιάζοντας τέλος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ελληνική οικονομία, ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε:

«Είμαστε σε μια φάση βελτίωσης. Κόστισε η καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν εξαρτιόταν από μας μόνο. Όλοι γνώριζαν τη διαφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης