"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Συγκέντρωση για τον Άρη Βελουχιώτη στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Τρίκαλα βρίσκονται στον αστερισμό μιας σημαντικής επετείου. Την 16-06-2015 συμπληρώνονται 70 χρόνια απ’ το θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης, Άρη Βελουχιώτη. Η πρόσφατη λαϊκή συγκέντρωση που έγινε στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» εξέλεξε 10μελή Επιτροπή και την εξουσιοδότησε να προετοιμάσει σύντομα μια μεγαλύτερη νέα συγκέντρωση, όπου θα προσκληθούν πολίτες, κινήματα, κινήσεις, φορείς και κόμματα, ώστε οι επετειακές εκδηλώσεις για τον Άρη να λάβουν πράγματι παντρικαλινό παλλαϊκό χαρακτήρα.
Στο δρόμο αυτό, συγκαλείται τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» (πρώην ΚΤΕΛ) ανοιχτή συγκέντρωση, όπου θα ακούσουμε μαρτυρίες, αφηγήσεις και πληροφορίες για τη ζωή και δράση του Άρη.
Η αναγνώριση της δράσης του Πρωτοκαπετάνιου της Εθνικής Αντίστασης είναι μια υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας. Ο Άρης Βελουχιώτης είναι ένας ήρωας ισάξιος του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Ανδρούτσου, ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που η διχόνοια και το μίσος των πολιτικών ηγετών της εποχής τους οδήγησαν στο θάνατο. Μόνο ο Κολοκοτρώνης γλύτωσε, αλλά δεν γλύτωσε την δυο φορές φυλάκισή του από τον Κουντουριώτη και τον Μαυροκορδάτο και τον Κωλέττη. Ο Ανδρούτσος δολοφονήθηκε αφού τον πέταξαν από το βράχο της Ακρόπολης και ο Καραϊσκάκης πυροβολήθηκε πισώπλατα από άτομο βαλτό από τους πολιτικούς αντιπάλους. Έτσι και ο Άρης Βελουχιώτης οδηγήθηκε στο θάνατο από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Σήμερα που ζούμε μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση των μνημονίων, η ιστορική επέτειος αποτελεί αφορμή να διδαχτούμε όλοι μας, και κυρίως η νεολαία μας, από το Έπος της Παλλαϊκής Αντίστασης. Τα Τρίκαλα τότε πρωταγωνίστησαν. Μπορούν και τώρα να πρωταγωνιστήσουν. Αποτελεί στοίχημα για τους σημερινούς Τρικαλινούς.
Τα Τρίκαλα μπορούν να γίνουν επίκεντρο πανελλαδικά στις εκδηλώσεις μνήμης και διδαχής απ’ την αγωνιστική και πολιτική δράση του ένδοξου πρωτοκαπετάνιου.
Η προσωρινή Επιτροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης