Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, βία και καταστολή Reviewed by Momizat on .   ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΗ 20μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου- τρόικας, στα λαϊκά και εργατικά εισοδήματα, στις εργασιακές σχέσεις και στ   ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΗ 20μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου- τρόικας, στα λαϊκά και εργατικά εισοδήματα, στις εργασιακές σχέσεις και στ Rating: 0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, βία και καταστολή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, βία και καταστολή

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΗ 20μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου- τρόικας, στα λαϊκά και εργατικά εισοδήματα, στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματά μας σε δωρεάν περίθαλψη και παιδεία έχουν μετατρέψει σε πραγματικό εφιάλτη την καθημερινότητα  του εργαζόμενου λαού.

Το  καπιταλιστικό σύστημα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ξεπεράσει την κρίση του και να διαιωνίσει την κυριαρχία του. Γι’ αυτό μαζί με την οικονομική επίθεση ξετυλίγεται και μια τεράστια επιχείρηση κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας με απαγόρευση συγκεντρώσεων και προληπτικές συλλήψεις, χτύπημα διαδηλώσεων, ρίψεις τόνων χημικών, επεμβάσεις ΜΑΤ, επιστράτευση απεργών και μάλιστα πριν καν εξαγγελθούν  απεργίες, εισβολές σε σπίτια, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, δικαστικές διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών, μόνο για τις ιδέες τους.

Ειδικά η νεολαία, στην οποία υπόσχονται μια “ζωή” στο περιθώριο χωρίς όνειρα, παρόν και μέλλον, υφίσταται μια άνευ προηγουμένου επίθεση με στόχο την τρομοκράτησή της. Έχουν ως στόχο να προλάβουν και να πνίξουν στη γέννησής τους αγώνες, αντιστάσεις, κοινωνικές εκρήξεις που θα θέσουν σε κίνδυνο  όχι μόνον την  αντιλαϊκή τους πολιτική, αλλά και το ίδιο το εκμεταλλευτικό-καταπιεστικό και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.  Γι’ αυτό και οχυρώνονται. Ειδικά απέναντι στη νεολαία που πάντα αποτελούσε το πιο ζωντανό, το πιο μαχητικό κομμάτι του κινήματος.   Έτσι:

  • Μαθητές σέρνονται στα δικαστήρια και απειλούνται ακόμα και με αποβολή από τις πανελλαδικές εξετάσεις γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις σχολείων.
  • Διευθυντές σχολείων καλούνται να αναφέρουν στα αστυνομικά τμήματα «προβλήματα» που παρουσιάζονται στα σχολεία τους.
  • Η πορεία των μαθητών στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου εγκλωβίστηκε στα Προπύλαια από τα ΜΑΤ, μετά από ωμή παραβίαση  του  ασύλου.
  • Επίθεση των ομάδων ΔΙΑΣ – ΔΕΛΤΑ σε πορεία φοιτητικών παρατάξεων που κατήγγειλε τη δολοφονία στο Φαρμακονήσι.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και τα συχνά πλέον φαινόμενα και στην πόλη μας, με  μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και ασφαλίτες με πολιτικά να σταματούν νεολαίους με σκοπό να τους εκφοβίσουν και να τους τρομοκρατήσουν.  Οι λεκτικές απειλές, οι σωματικοί έλεγχοι (ακόμα και βγάλσιμο ρούχων και παπουτσιών) συχνά καταλήγουν σε προσαγωγές στο τμήμα με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων.  Τώρα μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι σήμαινε το σλόγκαν του υπουργείου παιδείας « πρώτα ο μαθητής».

Έχουμε χρέος λοιπόν να αντισταθούμε. Κόντρα σε εφησυχασμούς, σε λογικές ηττοπάθειας και ανάθεσης σε ειδικούς , με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη να οργανώσουμε την πάλη μας. Να διεκδικήσουμε  εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πλατεία Ρήγα Φεραίου το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 8 το απόγευμα, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, βία και καταστολή.
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή