Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Κάλεσμα για αποτροπή του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα απηύθυνε το ΠΑΜΕ, αλλά και το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό επίπεδο, όπως έπραξε Κάλεσμα για αποτροπή του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα απηύθυνε το ΠΑΜΕ, αλλά και το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό επίπεδο, όπως έπραξε Rating: 0

Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα

Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα

Κάλεσμα για αποτροπή του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα απηύθυνε το ΠΑΜΕ, αλλά και το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό επίπεδο, όπως έπραξε και η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Το κάλεσμα είναι απλό: συγκέντρωση έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) επί της Ομήρου, σήμερα το πρωί στις 9, βάσει της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ. Αυτή αναφέρει: «Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ (Πρώην ΙΚΑ) στα Τρίκαλα. Ούτε στιγμή να μην επιτρέψουμε να μείνουν κλειστά. Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, δεν περιμένει πότε να ξαναξεκινήσουνε την λειτουργία τους τα πολυατρεία. Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν η κυβέρνηση, δεν θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά ανοιχτά σε όλη τη χώρα». Οι Γραμματείες Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου(ΠΑΜΕ) της Πανελλαδικής Αντινομοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ(ΠΑΣΕΒΕ)  , της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης(ΠΑΣΥ) , ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών , οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα  στις συνοικίες , καλούν τον Τρικαλινό λαό σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ , τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη , στις 9 το πρωί, γιατί είναι η μέρα που σχεδιάζεται η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης –σφραγίσματος των  πολυιατρείων.
Από την πλευρά του, το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει:

«Η ακραία νεοφιλελεύθερη και άκρως επικίνδυνη για τον τόπο μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με μια κίνηση πρωτοφανούς κυνισμού και αναλγησίας βάζει λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ, πριν καν μάλιστα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος Γεωργιάδη.

Στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μπαίνει λουκέτο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μνημονιακός στόχος της πλήρους κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας, και της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική κυριολεκτικής εξόντωσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων δεν είμαστε απλά οργισμένοι αλλά και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να μπει λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Ενώ η Λαϊκή Αντίσταση, τονίζει: «Πήγαινε τη Δευτέρα το πρωί στο ΙΚΑ της γειτονιάς σου. Σε χρειάζεται, αν το χρειάζεσαι. Γιατί…έτσι μόνο η γη αλλάζει!»
Επομένως, σήμερα το πρωί, θα πρόκειται για ένα σαφές στοίχημα ουσιαστικής κινητοποίησης απέναντι στη κυβέρνηση που κατήργησε τον ΕΟΠΥΥ.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή