"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Συγκέντρωση σχολικών ειδών και παιχνιδιών από το Δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη δράση του δικτύου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας, με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και παιχνιδιών για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.
Παράλληλα στο χώρο της δράσης, τα παιδιά – προσφυγόπουλα και μη – είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ζωγραφίσουν, να ανταλλάξουν χαμόγελα και να φωτογραφηθούν. Και στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι μας να ξεπροβοδίσουμε τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους ικανοποιημένοι για την εμπειρία που τους χαρίσαμε.
Φυσικά, είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα η μεταφορά – με πρωτοβουλία του δικτύου μας – των προσφυγόπουλων και των γονιών τους στην πόλη, σε ‘’παράσταση καραγκιόζη’’ για τα παιδιά της πόλης μας.
Η προσπάθειά μας θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, ώστε και φέτος τα σχολικά είδη να φθάσουν ακόμη και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά του νομού, όπου λειτουργούν δημοτικά σχολεία.
Ελπίζουμε η προσφορά αλληλεγγύης να συμβάλλει, έστω και λίγο, στον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή, θα έχει συνέχεια και θα εκδηλωθεί και στις επόμενες δράσεις του δικτύου.
Η επιτυχία της παραπάνω δράσης οφείλεται σε όλους εσάς τους ανώνυμους αλληλέγγυους πολίτες, στα βιβλιοπωλεία και τις αποθήκες χαρτικών της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, στο Αστικό ΚΤΕΛ που προσφέρθηκε για την μετακίνηση των προσφύγων με συμβολικό τίμημα και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που αναλαμβάνουν κάθε φορά το επικοινωνιακό τμήμα της προσπάθειας, στους εθελοντές που εργάσθηκαν και συμμετέχουν καθημερινά στη λειτουργία της δομής φιλοξενίας των προσφύγων. Όλους σας ευχαριστούμε θερμά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης