Συγκέντρωση του “Φυσάει Κόντρα” για το πάρκο Ματσόπουλου Reviewed by Momizat on . Δημοσιοποίησαν την κατάσταση, έθεσαν ερωτήματα, αλλά απάντηση δεν πήραν. Η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» έστειλε στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες από τη διαμόρφωση το Δημοσιοποίησαν την κατάσταση, έθεσαν ερωτήματα, αλλά απάντηση δεν πήραν. Η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» έστειλε στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες από τη διαμόρφωση το Rating: 0

Συγκέντρωση του “Φυσάει Κόντρα” για το πάρκο Ματσόπουλου

Συγκέντρωση του “Φυσάει Κόντρα” για το πάρκο Ματσόπουλου

Δημοσιοποίησαν την κατάσταση, έθεσαν ερωτήματα, αλλά απάντηση δεν πήραν. Η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» έστειλε στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφίες από τη διαμόρφωση του χώρου του πάρκου Ματσόπουλου με μπουλντόζα και αναρωτιόταν, τι συμβαίνει και γιατί όλη αυτή η κατάσταση για τον «μύλο των ξωτικών». Απάντησε ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Θ. Ξάφος, αλλά σε… ηλεκτρονική ιστοσελίδα, η οποία έκανε κάποιο χιούμορ, συγκρίνοντας τις εργασίες με το… αίτημα για δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1. Και τι απάντησε; Ότι οι εργασίες αφορούν στο ότι «Η προσβασιμότητα των τουριστικών λεωφορείων και η αποβίβαση των μαθητών να γίνεται σε ομαλό έδαφος και όχι σε λίμνες νερού και λάσπες».

Αυτή η απάντηση, μη θεσμική, δηλαδή όχι ευθέως στη δημοτική παράταξη, σαφώς και δεν ικανοποιεί κανέναν. Διότι, με αυτή τη λογική, το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι το στρώσιμο όλου του πάρκου με τσιμέντο… Συν τοις άλλοις, υποτίθεται ότι έχει γίνει προγραμματισμός και τοποθέτηση των λεωφορείων σε καλή σειρά, προκειμένου να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται οι μαθητές πολύ πιο εύκολα. Μόνο που, το χώμα που διαμόρφωσαν οι μπουλντόζες, και τον χειμώνα θα είναι επίσης… χώμα!
Ας μην ξεχνάμε, ότι ο χώρος είναι άβατος για τα ΙΧ. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ουσιαστικά ο χώρος του πάρκου, στα νότια του μύλου, δεν έχει προσεχθεί καθόλου. Όταν τον περασμένο Απρίλιο επιχειρήθηκε να στηθεί ένα κατασκεύασμα για τη γιορτή της Ανοιξης, της ΠΕ Τρικάλων, αυτό στεκόταν πάνω από λίμνη νερού, που έμεινε εκεί από τις βροχές. Είναι διαφορετικό πράγμα η διαμόρφωση, διαφορετικό αυτό που φοβούνται οι του «Φυσάει Κόντρα». Ότι ο χώρος θα «παραδοθεί» σε πρόσθετες οικονομικές – εμπορικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των «ξωτικών». Και, επί της ουσίας, δεν είναι μόνο το θέμα το πράσινου. Για το «Φυσάει Κόντρα» τα «ξωτικά» έχουν κι άλλη σημασία, σε σχέση με τις δραστηριότητες και τον οικονομικό απολογισμό. Και είχε αναγγείλλει μάλιστα την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση. Αν προλάβουν, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου (επίσημη ημέρα έναρξης της γιορτής) θα ήταν ενδιαφέρον να ακουστούν προτάσεις και ιδέες και κριτική, που έτσι κι αλλιώς έχουν όλοι οι τρικαλινοί. Μέχρι τότε, όμως, η παράταξη διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πάρκο Ματσόπουλου. Αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι «ενάντια στην υποβάθμιση του πάρκου και για να μην θυσιασθεί το πράσινο στο βωμό της κερδοφορίας του “μύλου των ξωτικών”»

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή