Συγκέντρωση το απόγευμα για τη δολοφονία στην Αμφιάλη Reviewed by Momizat on . Με κείμενο που έχει τίτλο "Πολιτική δολοφονία Αριστερού στην Αμφιάλη, από φασίστες", οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες και απλοί πολίτες, καλούν τους τρι Με κείμενο που έχει τίτλο "Πολιτική δολοφονία Αριστερού στην Αμφιάλη, από φασίστες", οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες και απλοί πολίτες, καλούν τους τρι Rating: 0

Συγκέντρωση το απόγευμα για τη δολοφονία στην Αμφιάλη

Συγκέντρωση το απόγευμα για τη δολοφονία στην Αμφιάλη

Με κείμενο που έχει τίτλο “Πολιτική δολοφονία Αριστερού στην Αμφιάλη, από φασίστες”, οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες και απλοί πολίτες, καλούν τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατία Ρήγα Φεραίου, στις 7 σήμερα το απόγεμα.

Το κάλεσμα αναφέρει:

“Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες των Τρικάλων, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τη νεολαία και τους μαθητές, στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Να σταματήσουμε τώρα τους φασίστες! Με ενιαίο μέτωπο να τσακίσουμε τα φασιστικά αποβράσματα, πριν μολύνουν ολόκληρη την κοινωνία με το φασιστικό δηλητήριο!

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών. Νεκρός από χέρι φασίστα ο οποίος τον μαχαίρωσε.

Μετά την δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, οι φασίστες επιτέθηκαν σε άλλον Αριστερό αγωνιστή τον οποίο είχαν στοχοποιήσει για την δράση του και τους αντιφασιστικούς στοίχους που έγραφε και τραγουδούσε, όντας τραγουδιστής της hip hop.

Το βράδυ της Τρίτης 17/9, μετά τα μεσάνυχτα, φασιστική ομάδα με μαύρες μπλούζες επιτέθηκε στον 34-χρονο αγωνιστή της Αριστεράς στην Αμφιάλη και ένας από αυτούς, γνωστός φασίστας, ο οποίος ομολόγησε πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, τον μαχαίρωσε.

Η ταυτοποίηση του δράστη υπήρξε απόλυτη, αφού αναγνωρίστηκε από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ενώ το ίδιο το θύμα ψιθύρισε το όνομά του, καθώς ξεψυχούσε.

Η κλιμάκωση της εγκληματικής βίας της των φασιστών και της ΧΑ είναι αποτέλεσμα της ίδιας της εγκληματικής της φύσης και της κάλυψης και ατιμωρησίας που της παρέχει η κυβέρνηση Σαμαρά και το ίδιο το κράτος.

Η νέα επίθεση με νεκρό τον 34χρονο πρέπει να αποτελέσει την σειρήνα της επιστράτευσης για κάθε Αριστερό, κάθε αγωνιστή και κάθε δημοκράτη: εδώ και τώρα με ενιαίο μέτωπο πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό και τους φασίστες! Παντού! Στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στα σχολεία, στους δρόμους, παντού! Αύριο θα είναι αργά.

Συλλογικότητες, οργανώσεις και άτομα ενάντια στον φασισμό”.

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή