Συγκέντρωση των τρικαλινών αγροτών στη Λάρισα Reviewed by Momizat on . Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, απευθύνει στους αγρότες του νομού μας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων “Η Ανοιξη”. Στο σχ Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, απευθύνει στους αγρότες του νομού μας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων “Η Ανοιξη”. Στο σχ Rating: 0

Συγκέντρωση των τρικαλινών αγροτών στη Λάρισα

Συγκέντρωση των τρικαλινών αγροτών στη Λάρισα

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, απευθύνει στους αγρότες του νομού μας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων “Η Ανοιξη”. Στο σχετικό κείμενο, αναφέρεται:
“Η βαρβαρότητα που ζούμε, οι αντιαγροτικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε μας οδηγούν στην φτώχεια την εξαθλίωση τον αφανισμό.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ταλάντευση, ολιγωρία. Στο κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και ηττοπάθειας απαντούμε ότι όλες οι κατακτήσεις μας ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών αγώνων και συγκρούσεων, δεν μας χάρισε κανείς ποτέ τίποτα, θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη μοίρα αν δεν αγωνιζόμασταν.

Μας έχουν ανοίξει τον λάκκο:

  • Φορολόγηση σπιτιών, χωραφιών, τήρηση βιβλίων με επιβολή φόρου 13% από το πρώτο ευρώ, φόρο επιτηδεύματος.

  • Αύξηση στην ΔΕΗ, και υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, στα μέσα και εφόδια για να κερδοσκοπούν οι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

  • Μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ και άμεσα την τελική κατάργηση του.

  • Περικοπές και κρατήσεις στις επιδοτήσεις για χρέη προς τις ΔΟΥ ενώ έρχονται οι Χαράτσια σε ΕΛΓΑ –ΟΓΑ και αύξηση ορίων φορολόγησης στα 67 χρόνια.

  • Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών.

  • Εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής, απλήρωτοι παραγωγοί.

  • Σταμάτημα όλων των μεγάλων αναπτυξιακών έργων πχ Αχελώος.

  • Αποχαρακτηρισμός βοσκότοπων που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα σε κτηνοτρόφους.

  • Ένταση της καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων μας με στήσιμο νέων

«αγροτοδικείων»

Πάνω από 2 δις ευρώ πήραν από τις τσέπες των αγροτών τα δύο τελευταία χρόνια.

Η νέα ΚΑΠ 2015-2020 είναι το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών, βάζει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, μειώνει τις επιδοτήσεις, συνεχίζει την αποσύνδεση επιδότησης-παραγωγής.

Πρέπει για μια ακόμη φορά να μπούμε αποφασιστικά στον αγώνα για να διεκδικήσουμε την επιβίωση μας. Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής σε συμμαχία και κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, την νεολαία και τις γυναίκες που μας συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Για να υπάρξει διαφορετική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας προς όφελος της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη μεγαλεμπόρων και βιομήχανων μεταποιητών, παίρνοντας υπόψη τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό για να ξέρουμε τι θα παράγουμε, πόσο και που θα το παράγουμε στα πλαίσια μιας άλλης οικονομίας”.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων « Η Άνοιξη»

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας – ΕΟΑΣΚΕνωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας – ΕΟΑΣΝΛ

Αγροτικοί Σύλλογοι Νομού Μαγνησίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ώρα 12 το μεσημέρι

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας

Αναχώρηση για τη Λάρισα με λεωφορεία στις 10 το πρωί της Τρίτης

από την αρχή της οδού Β.Τσιτσάνη(κεντρική πλατεία Τρικάλων-δίπλα στο ποτάμι)

 

Αφήστε το σχόλιο σας