Συγκεκριμένες θέσεις Κυρίτση για τους αγρότες Reviewed by Momizat on . Σκληρή κριτική στην αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων των περασμένων ετών άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συ Σκληρή κριτική στην αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων των περασμένων ετών άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συ Rating: 0

Συγκεκριμένες θέσεις Κυρίτση για τους αγρότες

Συγκεκριμένες θέσεις Κυρίτση για τους αγρότες

Σκληρή κριτική στην αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων των περασμένων ετών άσκησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι οι περασμένες κυβερνήσεις διέλυσαν τους συνεταιρισμούς και στήριξαν την πολιτική τους στην παροχή επιδοτήσεων, που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο ανάπτυξης. Κι αυτό επειδή δεν είχαν καμία έγνοια για τους αγρότες, αλλά για την ψήφο των αγροτών.  Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση αλλά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για απουσία σχεδίου για την αγροτική παραγωγή.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε ότι απαιτείται εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την πρωτογενή παραγωγή, το οποίο θα συνδυάζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, δηλαδή το φυσικό μας πλούτο και το ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, ανέδειξε ως προτεραιότητα τη στήριξη των νέων αγροτών, όχι με διακηρύξεις και ευχολόγια αλλά με πραγματικές πολιτικές και στοχευμένες δράσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να στραφούμε στην καινοτομία και τις συμπράξεις των παραγωγών με ερευνητές και επιχειρήσεις, ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση έχει χαμηλές επιδόσεις, οι οποίες φάνηκαν και στην αντιμετώπιση του «ΕΛΓΟ Δήμητρα». Την ίδια ώρα, οι πέντε αγροτικές σχολές του Οργανισμού, όπως η Σχολή Ξύλου στην Καλαμπάκα και η Αβερώφειος Σχολή Λάρισας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Η ομιλία του κ. Κυρίτση βρίσκεται στο link http://www.youtube.com/watch?v=g5tTusa0QY8&feature=youtu.be
Η δευτερολογία του κ. Κυρίτση βρίσκεται στο link http://www.youtube.com/watch?v=wN1qSnoRYH0&feature=youtu.be

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή