Είκοσι πέντε τραγουδιστές και δύο συνθέτες παραβρέθηκαν  στο Βεάκειο Θεάτρο του Πειραιά για να τιμήσουν τη μνήμη και το έργο του σπουδαίου τρικαλινού δημιουργού, Κώστα Βίρβου. Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο από την ιστοσελίδα ogdoo.gr:
Γιώργος Νταλάρας, Σοφία Παπάζογλου, Ερωφίλη, Μπάμπης Στόκας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Νάντια Καραγιάννη, Θάνος Ολύμπιος, Στέλιος Διονυσίου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Ζαμπέτας Jr, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Σαρρής, Κωνσταντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Δάρρα, Λιζέτα Νικολάου, Ελένη Δήμου, Μανώλης Μητσιάς, Πέτρος Γαϊτάνος, Σοφία Βόσσου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης Jr, Θέμης Αδαμαντίδης, Ελένη Βιτάλη και Χάρις Αλεξίου (με τη σειρά, περίπου, που εμφανίστηκαν) ήταν οι τραγουδιστές που παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, για να τιμήσουν τη μνήμη και το έργο του σπουδαίου δημιουργού, του «πατριάρχη» του στίχου, Κώστα Βίρβου.
Μαζί τους, οι συνθέτες Μίμης Πλέσσας και Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και πάρα πολλοί δεξιοτέχνες μουσικοί, της ορχήστρας του Γιώργου Παγιάτη, αλλά όχι μόνο, καθώς σε συγκεκριμένα μέρη του προγράμματος εμφανίστηκαν κι έπαιξαν ο Μανώλης Καραντίνης, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δημήτρης Χιονάς, ο Δημήτρης Λάππας καθώς και νεότεροι μπουζουξήδες, όπως ο Χρήστος Βότσης, ο Ευριπίδης Νικολίδης, ο Ηλίας Πουρτσίδης, ο Παναγιώτης Κατρανίτσας και ο Αλ. Σκάρπος.
Η βραδιά άνοιξε με το Γιάννη Τζουανόπουλο, ο οποίος έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση κι έκανε την παρουσίαση του προγράμματος. Αφού είπε λίγα λόγια για τη συναυλία, τους συμμετέχοντες και βεβαίως τον Κώστα Βίρβο, τη σκυτάλη έδωσε στον Κώστα Μπαλαχούτη, συγγραφέα και διευθυντή του ogdoo.gr, που μίλησε για το έργο του σπουδαίου δημιουργού, τα επιτεύγματά του και φυσικά τον ίδιο.


Το μουσικό μέρος της βραδιάς ξεκίνησε με ένα ορχηστρικό κομμάτι, για να συνεχιστεί με απαγγελίες έργων του Κώστα Βίρβου από την Εύα Κοταμανίδου, την οποία διαδέχτηκαν ένας – ένας (ή και περισσότεροι σε στιγμές) οι ερμηνευτές, με πρώτο το Γιώργο Νταλάρα και μια υπέροχη χορωδία, αποτελούμενη από τους Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Νικολάου, Νάντια Καραγιάννη, Στέλιο Διονυσίου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Πέτρο Γαϊτάνο, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Θάνο Ολύμπιο, οι οποίοι τραγούδησαν «Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια» για να ακολουθήσει το «Εγώ ποτέ δεν αγαπώ» από το Γιώργο Νταλάρα και το «Φύγε κι άσε με» από τον ίδιο, μαζί με τη Σοφία Παπάζογλου.
Όλοι οι ερμηνευτές πέρασαν από τη σκηνή ερμηνεύοντας από ένα ως τρία τραγούδια του Κώστα Βίρβου
Ενδεικτικά θα σταθούμε μόνο σε δύο από τις πιο «ιδιαίτερες» στιγμές του προγράμματος, όπως ήταν η σπουδαία ερμηνεία της Λιζέτας Νικολάου στο «Της γερακίνας γιος», καθώς η πρώτη εκτέλεση της ανήκει, αλλά και το ντουέτο της Χαρούλας Αλεξίου με τον αδερφό της, Γιώργο Σαρρή, στο «Μια παλιά ιστορία», που ακολούθησε ενός πολύ τρυφερού, αδερφικού ενσταντανέ. Πολύ όμορφο ήταν, βέβαια και το φινάλε της συναυλίας, με όλους τους εναπομείναντες ερμηνευτές επί σκηνής να τραγουδούν μαζί.
Παρ’ όλη τη μεγάλη διάρκεια της συναυλίας που ενδεχομένως να κούρασε λίγο, η βραδιά ήταν εξαιρετική και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσει κανείς τόσους πολλούς ερμηνευτές, συνθέτες και μουσικούς μαζί. 2 συνθέτες, 25 τραγουδιστές κι άλλους τόσους δεξιοτέχνες – και μάλιστα σε τόσο σπουδαία τραγούδια, όσο αυτά που υπέγραψε ο Κώστας Βίρβος σε συνεργασία με κάποιους από τους σπουδαιότερους συνθέτες μας – δε συναντάς συχνά.
Η δεύτερη προγραμματισμένη συναυλία αναβλήθηκε και σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της.