"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Συγκλονίζει η κόρη της 67χρονης που γέννησε την εγγονή της «Δεν το πίστευα όταν έμαθα ότι η μάνα ήταν έγκυος στο παιδί μου»

lafarm

Σχετικά άρθρα


Για τους περισσότερους η απόκτηση ενός παιδιού δεν έχει εμπόδια. Για ορισμένους ωστόσο, η απόσταση από την επιθυμία μέχρι να κρατήσουν το παιδί τους στην αγκαλιά είναι τεράστια και στρωμένη με απανωτά εμπόδια. Αυτό ισχύει για την περίπτωση της Κωνσταντίνας Όντου, που μετά από επτά προσπάθειες για εξωσωματική, υποχρεώθηκε σε αφαίρεση μήτρας λόγω καρκίνου, ενώ η προσδοκία της μητρότητας μέσα από την υιοθεσία απαιτούσε υπομονή και ο χρόνος έτρεχε για τη γυναίκα που είναι ήδη 43 ετών. Η λύση δεν ήρθε ως «μάννα εξ ουρανού», αλλά από τη μάνα. Τη μάνα της. Την κ.Αναστασία Όντου, που στα 67 της χρόνια προσέφερε τον εαυτό της για να γεννηθεί το εγγόνι της.

Είναι η κ.Αναστασία Όντου το θαύμα της φύσης; Είναι αυτό το μωρό που γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου ένα θαύμα των Χριστουγέννων; Ίσως. Χωρίς καμία αμφιβολία, όμως, είναι η απόδειξη ότι η αγάπη μιας μάνας για το παιδί της δεν έχει όρια.

Το protothema.gr συνάντησε την 67χρονη στο δωμάτιο της ιδιωτικής κλινικής που νοσηλεύεται και μίλησε με την ευτυχισμένη μάνα και γιαγιά .
Στο πλευρό της μητέρας της Αναστασίας, η κ. Κωνσταντίνα Όντου μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ποσό δύσκολη ήταν η απόφαση για την παρένθετη μητρότητα αλλά και για το πρόβλημα υγείας της που δεν της επέτρεψε να γεννήσει η ίδια την κόρη της.
“Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να πάρουμε αυτή την απόφαση . Εγώ είχα σοβαρό πρόβλημα υγείας και έκανα αφαίρεση μήτρας και κρατήσαμε τα ωάρια . Έτσι άρχισα να ψάχνω τι χρειάζεται για να υιοθετήσω παιδί. Αλλά για να υιοθετήσεις παιδί χρειάζονται 10 χρόνια . Εγώ είμαι 43ετών, πότε θα αποκτούσα παιδί στα 53; Εν τω μεταξύ με παράνομη υιοθεσία δεν θέλαμε να μπλέξουμε γιατί υπάρχουν διάφορα κυκλώματα . Έτσι ,λοιπόν, προσφέρθηκε η μαμά από μόνη της να μας βοηθήσει. Μάλιστα όταν έκανε εξετάσεις οι γιατροί είπαν ότι ήταν καλύτερες ακόμα και από μιας εικοσάρας».
«Δεν το πίστευα όταν έμαθα ότι η μάνα ήταν έγκυος στο παιδί μου. Μετά απο εφτά αρνητικά αποτελέσματα εξωσωματικών απελπίζεσαι και είναι δύσκολο να το πιστέψεις».
Η ευτυχισμένη γιαγιά από την πλευρά της έχει ξακαθαρισμένα μέσα της τα πάντα. Η γυναίκα από τη Λάρισσα μιλά με πλήρη συνείδηση για τον αγώνα που έχει δώσει και το αποτέλεσμά του.
“Το νιώθω εγγονάκι μου, δεν το νιώθω παιδί μου. Στην αρχή φοβόμουν πάρα πολύ γιατί δεν ήξερα αν θα αντέξω , αν θα τα καταφέρω μέχρι τέλους . Η πίστη μου και η αγάπη μου για το παιδί μου, με βοήθησαν να φέρω στη ζωή ενα υγιέστατο κοριτσάκι. Το έκανα γιατί ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου, δεν με ενδιέφερε τι θα πουν οι συγγενείς και οι γνωστοί. Ήθελα να δώσω χαρά στη κόρη μου. Είναι το πρώτο μας εγγονάκι και η χαρά μας είναι απερίγραπτη”.

Από την πλευρά του ο γιατρός που έκανε την εξωσωματική ειπε:
«Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα διεθνή ιατρικά χρονικά καθώς δεν βρήκαμε άλλη περίπτωση παρένθετης μητέρας αυτής της ηλικίας» τόνισε στο protothema .gr ο μαιευτήρας -γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα ζευγάρι που δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει , γιατί η 43χρονη γυναίκα προσβλήθηκε από ασθένεια . Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάψυξη εμβρύων και χρειαζόμαστε μια παρένθετη μητέρα για να τα κυοφορήσει . Το ζευγάρι μας υπέδειξε την μητέρα της γυναίκας . Στην αρχή αρχή ήμουν επιφυλακτικός και είχα εξηγήσει στο ζευγάρι όλους τους ενδεχόμενους κινδύνους που υπήρχαν αν και δεν είχαμε στη διάθεσή μας στοιχεία για την πορεία της εγκυμοσύνης μιας παρένθετης γυναίκας τόσο μεγάλης ηλικίας. Η 67χρονη πέρασε από πλήρη ιατρικό έλεγχο , καρδιολογικό, αιματολογικό,παθολογικό και βρέθηκε απόλυτα υγιής. Η εγκυμοσύνη εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και προχθές γέννησε την εγγονή της».
Το μωράκι γεννήθηκε οριακά πρόωρα στον όγδοο μήνα της κύησης για να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα , ενώ η γιαγιά για προληπτικούς λόγους ήταν υπό παρακολούθηση τον τελευταίο μήνα της κύησης μέσα στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης