Συγκρούσεις έξω από κυβερνητικά κτήρια στα Τίρανα Reviewed by Momizat on . Διαδήλωση διαμαρτυρίας, από την οποία δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία, πραγματοποίησαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας χιλιάδες κάτοικο Διαδήλωση διαμαρτυρίας, από την οποία δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία, πραγματοποίησαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας χιλιάδες κάτοικο Rating: 0

Συγκρούσεις έξω από κυβερνητικά κτήρια στα Τίρανα

Συγκρούσεις έξω από κυβερνητικά κτήρια στα Τίρανα

Διαδήλωση διαμαρτυρίας, από την οποία δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία, πραγματοποίησαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας χιλιάδες κάτοικοι της χώρας και δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με κύριο αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. 

Άνθρωποι από διάφορες περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα, κρατώντας πανό και πετώντας φωτοβολίδες, κροτίδες κι άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο. 

Οι διαδηλωτές έσπασαν την κορδέλα της αστυνομίας μπροστά από το κτήριο που στεγάζονται τα κυβερνητικά γραφεία, ωστόσο δεν επιχείρησαν να ανοίξουν τις πόρτες του κτηρίου. 

AP Photo

Ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να κατακλύσουν το Κοινοβούλιο, όμως απωθήθηκαν από την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων και χημικών.  

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις. Επίσης, ορισμένοι διαδηλωτές και κάποιοι δημοσιογράφοι ένιωσαν δυσφορία από τα χημικά που έριξαν οι αρχές. 

Ο πρωθυπουργός Ράμα, που βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, εξέφρασε τη λύπη του για τις επιθέσεις των διαδηλωτών, τονίζοντας ότι η αστυνομία «θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φυσικές υπερβολές μιας απελπισμένης πολιτικής».

AP Photo

Δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με τη σειρά τους, κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε καθημερινές διαδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται από εδώ και μπρος. 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για διαφθορά και δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα.

Αυτή ήταν η πρώτη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν οι τότε συγκεντρώσεις είχαν συνοδευθεί από σοβαρά επεισόδια. Τότε, οι διαδηλωτές επιχείρησαν επανειλημμένως να εισβάλουν στο κοινοβούλιο και σε κυβερνητικά κτήρια, όμως απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν χημικά και εκτοξευτήρες νερού.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή