"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Συγχαρητήρια στην ομάδα Υδρορομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

YDROROMPOT 1

Με περισσή χαρά οι μαθητές της ομάδας Υδρορομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων επέδειξαν και βραβεύτηκαν – το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015 το δημιούργημά τους. Στην ειδυλλιακή τοποθεσία του μικρού θεάτρου στις όχθες του Ληθαίου, πίσω από το Τζαμί, η επιστήμη θριάμβευσε.
Oι μαθητές και οι μαθήτριες – με τη συνδρομή και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της ομάδας, των κ.κ. Τσιλίκη και Σπάχου – κατασκεύασαν το υδρο-ρομπότ. Το μηχάνημα που βυθίζεται στα νερά του Ληθαίου και καταμετρά τα όσα «βλέπει», τα όσα υπάρχουν, την άσχημη ή την καλή εικόνα των ποταμών, ερευνά την κοίτη του ποταμού και καταγράφει τη θερμοκρασία και τη φωτεινότητα του νερού.

YDROROMPOT 2
Το σημείωσε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του, για τα οφέλη αυτής της κατασκευής, που δείχνει, συν τοις άλλοις, και τις δυνατότητες της εκπαίδευσης.
Αλλά κυρίως η κατασκευή δείχνει και την ουσία της ίδιας της εκπαίδευσης, που μπορεί να δημιουργήσει πυρήνες ενασχόλησης με την επιστήμη – με κάθε έκφανσή της – από τη μαθητική ηλικία.

YDROROMPOT 4
Αυτό ο υδρορομπότ παρουσιάστηκε στους τρικαλινούς που κατέκλυσαν το θεατράκι. Παρουσιάστηκε ο όλος σχεδιασμός, η διαδικασία κατασκευής, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μαθητές, ο τρόπος επίλυσής τους, η πορεία μέχρι την τελική φάση. Μια φάση που χειροκροτήθηκε, καθώς όταν το ρομποτάκι έπεσε στον Ληθαίο και άρχισε να καταγράφει εικόνες, οι γονείς, οι συμμαθητές, οι φίλοι των μαθητών της ομάδας, αισθάνθηκαν τη χαρά της δημιουργίας. Την οποία οι ίδιοι οι έφηβοι συμμερίζονταν στη συνέχεια με άλλα παιδιά, μικρότερης ηλικίας, επιδεικνύοντάς τους τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ρομπότ.

YDROROMPOT 3
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:
Ελένη Κλιάφα
Ελένη-Μαρία Μπαντόλα
Ουρανία Μπέλσι
Αχιλλέας Αλέκος
Γιώργος Αλέκος
Κων/νος Βράντζας
Βασίλης Γκατζής
Θανάσης Γούσιος
Σωτήρης Καλαντζής
Παναγιώτης Καρατζάς
Ραφαήλ-Ανδρέας Μουτογιώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης