"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια για ΜμΕ από την Τράπεζα Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στην προσπάθειά της να ενισχύσει την πραγματική οικονομία και συγκεκριμένα τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, συμμετέχει στη Δράση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – Ενδιάμεσο ΤΕΠΙΧ Ι», με σκοπό την από κοινού συνεπένδυση των ιδίων κεφαλαίων της με τα κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ για την παροχή δανείων επιχειρηματικής ανάπτυξης, με ευνοϊκούς όρους και με μειωμένο κόστος για τις επιχειρήσεις. Η ΕΤΕΑΝ μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, διαθέτει πόρους συνολικού ύψους 192 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τον δανεισμό των επιχειρήσεων, θα ανέλθει σε 384 εκ. ευρώ.

Επιλέξιμες για ένταξη στη Δράση είναι οι οικονομικά βιώσιμες επιχειρήσεις, υπό σύσταση – νέες – υφιστάμενες, όλων των κλάδων της οικονομίας.

Η Δράση περιλαμβάνει, (α) Δάνεια χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων και (β) Δάνεια για κεφάλαιο κινήσεως ειδικού σκοπού.

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι:

– Υψηλό ποσό χρηματοδότησης έως 800.000€ για τα επενδυτικά δάνεια και έως 300.000€ για τα κεφάλαια κίνησης ειδικού σκοπού.

– Προνομιακό επιτόκιο, μειωμένο κατά 50% από τα ισχύοντα (πλέον εισφοράς του Ν. 128/75, για το μέρος των κεφαλαίων που προέρχεται από την Τράπεζα).

-Μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής έως 12 έτη για τα επενδυτικά δάνεια και έως 48 μήνες για τα κεφάλαια κίνησης ειδικού σκοπού.

Ο χαμηλότοκος δανεισμός προκύπτει ως αποτέλεσμα της συνεπενδύσεως κεφαλαίων (1:1) με προνομιακό επιτόκιο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και με μηδενικό επιτόκιο από το ΤΕΠΙΧ, για όλη τη διάρκεια του δανείου. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας ως εργαλείο επιχειρηματικής ανάπτυξης παρέχει λύσεις χρηματοδότησης , άμεσα και ευέλικτα καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση– Ενδιάμεσο ΤΕΠΙΧ Ι», τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο δίκτυο των Καταστημάτων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης