Συζήτηση σήμερα για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ Reviewed by Momizat on . Συζήτηση με τους εργαζόμενους του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων τ Συζήτηση με τους εργαζόμενους του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων τ Rating: 0

Συζήτηση σήμερα για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ

Συζήτηση σήμερα για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ

biomeΣυζήτηση με τους εργαζόμενους του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα από πρώην εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη.

Από το 2011, όταν η ιδιοκτησία εγκατέλειψε το εργοστάσιο ξεκίνησαν οι προσπάθειες και οι συζητήσεις για να περάσει στα χέρια των εργαζομένων το εργοστάσιο. Μετά από πιέσεις και συναντήσεις, περίμεναν να κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα αφορούσε την περίπτωση τους και την πρόταση που είχαν καταθέσει, έτσι ώστε να ξεκινήσουν. Δύο χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2013, οι εργαζόμενοι μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν τη λειτουργία του εργοστασίου και αναμένουν έως σήμερα να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

 

Χωρίς κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κρατήσουν το εργοστάσιο και να επιβιώσουν, κόντρα σε αυτό που επιβάλουν οι καιροί της καπιταλιστικής κρίσης και των αντεργατικών μέτρων, μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και πλήρους οριζοντιότητας. Πήραν το εργοστάσιο στα χέρια τους, συνέχισαν να παράγουν και κάνουν μια πρωτοποριακή προσπάθεια στην Ελλάδα που μας δείχνει το δρόμο της αυτοδιαχείρισης, αφού για μεγάλο διάστημα, χωρίς αφεντικά, το εργοστάσιο εξακολουθεί να παράγει κάτω από εργατικό έλεγχο με υποδειγματική παραγωγική διαδικασία.

Καλούμε τον Τρικαλινό Λαό να παρευρεθεί στην εκδήλωση – συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας 31 Μαρτίου, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Την εκδήλωση στηρίζουν:

 

Δίκτυο αλληλεγγύης για όλους

Λέσχη εργασίας αλληλεγγύης & πολιτισμού

Rossonero

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή