Συζητώντας με τον Λάμπρο: Γιατί είδα το Ονδούρα – Εκουαδόρ Reviewed by Momizat on . Τελείωσε πριν λίγο ένας αγώνας για το μουντιάλ. Επαιζαν η Ονδούρα και το Εκουαδόρ, ούτως ειπείν Ισημερινός. Απλώς, λέμε Εκουαδόρ, γιατί αυτό το «δ», το κάνει να Τελείωσε πριν λίγο ένας αγώνας για το μουντιάλ. Επαιζαν η Ονδούρα και το Εκουαδόρ, ούτως ειπείν Ισημερινός. Απλώς, λέμε Εκουαδόρ, γιατί αυτό το «δ», το κάνει να Rating: 0

Συζητώντας με τον Λάμπρο: Γιατί είδα το Ονδούρα – Εκουαδόρ

Συζητώντας με τον Λάμπρο: Γιατί είδα το Ονδούρα – Εκουαδόρ

Τελείωσε πριν λίγο ένας αγώνας για το μουντιάλ. Επαιζαν η Ονδούρα και το Εκουαδόρ, ούτως ειπείν Ισημερινός. Απλώς, λέμε Εκουαδόρ, γιατί αυτό το «δ», το κάνει να φαίνεται ισπανικό, επειδή θυμίζει το άλλο ισπανικό, το «θ» (αλλά οι φιλόλογοι επιμένουμε ότι πρόκειται για το «μέσο» στη σειρά τ, δ, θ – άσχετο).
Ετσι λοιπόν, στα άγρια βαθιά μεσάνυχτα, με τον σκύλο απέναντι να πιστεύει ότι θα βρέξει, ο αγώνας ήταν αυτό που λέμε «βαθύ μουντιάλ». Πώς λέμε βαθύ κράτος; Ε, αυτό.
Δηλαδή, δεν υπάρχει λόγος να το δεις. Καλύτερα να πας για ύπνο. Αντε, να δεις καναν «Ράμπο 12» ή ό,τι τέλος πάντων. Αλλά όχι αυτό.
Διότι ξέρεις ότι θα έχει ξύλο, άναρχη μπάλα και γενικώς, κάτι από λάτιν ποδόσφαιρο.
Αλλά δεν πας για ύπνο.
Μένεις εκεί.
Είναι ανάγκη να δεις αυτόν τον αγώνα.
Πρώτα πρώτα, διότι ως τίμιος Ελληνας, σκέφτεσαι τα εγγόνια σου: Ποια αξία θα είχε το μουντιάλ; Τι θα λέω στα εγγόνια μου; Θα μπορούσα να ξεκινήσω μια διήγηση με τη φράση: «Θυμάμαι κάποτε – το 14 ήταν; – σε έναν αγώνα Ονδούρας – Εκουαδόρ»…
Kαι αυτά να μένουν με το στόμα ανοιχτό για 3 δευτερόλεπτα, μέχρι να πληκτρολογήσουν τις τρεις άγνωστες λέξεις (αγώνας, Ονδούρα, Εκουαδόρ).
Oμως εγώ το είδα. Διότι, αν δεν δεις αυτόν τον αγώνα, τι θα δεις; Τον τελικό; Αυτό θα το δει και η περιπτερού, για να ενημερώνει τον κόσμο, όταν θα τη ρωτά: «ποιος το έβαλε;».
Αρα, για να ξεχωρίσεις, πρέπει αν δεις ένα ματς που έχεις ξεχάσει ήδη μετά από μισή ώρα. Το πολύ πολύ να θυμάσαι τον Μπενγκτσον, επειδή έχει αγγλικό επίθετο σε μια τέτοια χώρα (αν και μένα μου θυμίζει τον Γκύντερ Μπένγκτσον, που ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό στα τέλη του ’80, από τη Σουηδία. Ακόμη χειρότερα δηλαδή).
Και επίσης, πρέπει να δεις έναν παίκτη, που, όπως θα διαβάσεις μετά από μερικές μέρες στην πιο άχρηστη φυλλάδα οπαδικού τύπου, ίσως έχει κονέ με έναν μάνατζερ, ο οποίος μπορεί το βράδυ, εκεί στο τρίτο ουίσκι, να σκέφτεται ότι θα μπορούσε να συζητήσει, μπας και φιλοτιμηθεί να έρθει στην ομάδα σου. Το κουρεμένο αβγό, τελικά, είναι πιο εύκολο.
Αρα, γιατί είδε κάποιος αυτόν τον αγώνα;
Μα, επειδή δεν ξέρει αν θα ξαναγίνει!
Επειδή είναι απίθανος συνδυασμός
Επειδή θα πρέπει να πουλάς μούρη συγκρατώντας ένα δυο ονόματα τύπου Χιμένεθ και Σάντσεθ (όπως οι μισοί λατίνοαμερικάνοι δηλαδή…)
Και επειδή… για τέτοια ματς υπάρχει το Μουντιάλ!
Αλλιώς θα βλέπαμε χόκεϊ επί πάγου…

Θανάσης Μιχαλάκης
Tip: Η υπέρβαση κόσοτυς δεν είναι δική μας υπόθεση μόνο. Το γήπεδο της Αθλέτικο Παραναένσε, όπου παίχτηκε ο αγώνας (Aρένα Μπαϊσάντα- Εστάντιο Ζοακίμ Αμέρικο Γκιμαράεζ, δηλαδή το στάδιο του ιδρυτή της Ιντερνασιονάλ, από τη οποία προέκυψε η Αθλέτικο), είχε προύπολογισμό 60.300.000 ευρώ, αλλά στοίχισε τελικώς 86.000.000 ευρώ…

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή