Συζητώντας με τον Λάμπρο: Οι «μικρομεσαίοι» ψάχνουν τον Αντρέα τους Reviewed by Momizat on . Πριν από 35 χρόνια, ο Αντρέας ήταν ο ηγέτης. Ηταν αυτός που λάνσαρε το σύνθημα για τους μικρομεσαίους και τους μη προνομιούχους. Αυτούς που, επί χρόνια, ως ταξι Πριν από 35 χρόνια, ο Αντρέας ήταν ο ηγέτης. Ηταν αυτός που λάνσαρε το σύνθημα για τους μικρομεσαίους και τους μη προνομιούχους. Αυτούς που, επί χρόνια, ως ταξι Rating: 0

Συζητώντας με τον Λάμπρο: Οι «μικρομεσαίοι» ψάχνουν τον Αντρέα τους

Συζητώντας με τον Λάμπρο: Οι «μικρομεσαίοι» ψάχνουν τον Αντρέα τους

Πριν από 35 χρόνια, ο Αντρέας ήταν ο ηγέτης. Ηταν αυτός που λάνσαρε το σύνθημα για τους μικρομεσαίους και τους μη προνομιούχους. Αυτούς που, επί χρόνια, ως ταξική διαστρωμάτωση, είχαν συμμαχήσει με το προλεταριάτο και τη φτωχή αγροτιά, ταυτίζοντας την ύπαρξή της με την Αριστερά και το ΚΚΕ. Η κοινωνική συμμαχία που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, ήταν το πέρασμα των μικρομεσαίων με την πλευρά του κεφαλαίου. Των μεγαλοαστών. Των προνομιούχων.
Ετσι ήρθε και η βασιλεία του σκυλάδικου: ως άνοιγμα της καλής ζωής στον απλό άνθρωπο, που μέχρι το ’81, άκουγε μόνο κλαρίνα και Θεοδωράκη.
Ετσι και οι μικρομεσαίοι του Μουντιάλ…
Χρόνια τώρα, ήταν με τους φτωχούς. Αρκετά καλή μπάλα, πολύς αγώνας με την καρδιά, ηρωισμός, ένταση και πάθος.
Και τι κέρδισαν τόσα χρόνια; Απολύτως τίποτε. Ένα Καμερούν στους 8, μια Τουρκία στους 4, μια Σουηδία στους 4, αυτά πάνω κάτω (ε, και κάποιοι άλλοι, αλλά μέχρι εκεί).
Βαριά βαριά, έναν μικρό τελικό κάθε δέκα χρόνια βλέπαμε από μια ομάδα που δεν είχε τα φόντα να κερδίσει το μουντιάλ.
Τι σημαίνει «κερδίζω το μουντιάλ»;
Πρώτα πρώτα, έχω ήδη τουλάχιστον 3 παικταράδες. Που ο καθένας τους κοστίζει όσο όλος ο ΠΑΟΚ, με την Τούμπα και τα γυράδικα μαζί.
Μετά: έχω οργάνωση… αιώνων, από την εποχή που ο Κώστας ο Παλαιολόγος έψαχνε να βρει χριστιανό να του πάρει το κεφάλι.
Επίσης: έχω μεγάλο τιμ που παρακολουθεί όλες τις πιθανές αντιπάλους, έχω ολοκληρωμένη ομάδα ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, διαιτολόγων, βοηθών των βοηθών προπονητών, τηλέφωνα για τις γκόμενες των ποδοσφαιριστών (των συζύγων τα έχουν οι ίδιοι), για να μην πάθουν όπως με τον Λαριός και τον Πλατινί, που λενε οι κακές γλώσσες…
Και τι άλλο, όμως;
Απλό: Κονέ.

Όχι τον δικό μας που είναι τίγκα στα τατού.
Τα κανονικά κονέ. Στα υψηλά κλιμάκια. Εκεί που, ό,τι και να πεις, δεν σε πιάνει κανείς, αν έχεις το κατάλληλο «ντρες κοουντ» (ιφ γιου κοοου, γουατ άι μιν…).

Διότι και στα έιτις, κονέ χρειαζόταν για να πας μπροστά.
Οσα ένσημα κι αν είχες ως αφισοκολλητής και αντίπαλος των «Κενταύρων», αν δεν ήσουν σε καμιά κλαδική, θα είχες απλώς το παράσημο του καλού οπαδού. Του τίμιου. Του αγωνιστή.
Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει το μουντιάλ κάποια εκ των Νιγηρία, Ν. Κορέα, Μεξικό, Κολομβία, Δανία κ.λπ.
Καλά, για κάτι Ελλάδες, Παραγουάες, και λοιπούς αντιποδοσφαιρικούς τύπους, ούτε συζήτηση.
Θα μου κανείς: Και πώς γίνεται, να βγαίνει το σκανδαλάκι με τα στημένα; (εδώ)
Μην ανησυχείτε. Στημένο είναι κι αυτό. Του στυλ, «υπάρχει μια σχετική διαφθορά», που έδωσε το μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ για να γίνει… χειμώνα, αλλά μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ. Αδιάφθοροι. Ηγέτες του ποδοσφαίρου. Σοβαροί άνθρωποι. Όχι σαν τις παράγκες άλλων..
Τώρα, για το αν και πότε θα καταφέρει να βρει το ποδόσφαιρο έναν Αντρέα, θα πρέπει να γίνουν πολλά. Κυρίως, να σκεφτεί η ΦΙΦΑ, μια νέα αγορά να ανοίξει. Αυτή της Απω Ανατολής και αυτή των ΗΠΑ, άνοιξαν, είναι προσοδοφόρες, αλλά όχι και να χάσουν τα πρωτεία η Γερμανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή και λοιπές μεγάλες δυνάμεις…
Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή