Συλλαλητήριο ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων δύο τρικαλινών Reviewed by Momizat on . Το παρακάτω δελτίο Τύπου της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού δίνει δύο, κυρίως, ειδήσεις. Η πρώτη, ότι μια συλλογικότητα που ιδρύθηκε προσφάτως (μάλ Το παρακάτω δελτίο Τύπου της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού δίνει δύο, κυρίως, ειδήσεις. Η πρώτη, ότι μια συλλογικότητα που ιδρύθηκε προσφάτως (μάλ Rating: 0

Συλλαλητήριο ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων δύο τρικαλινών

Συλλαλητήριο ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων δύο τρικαλινών

Το παρακάτω δελτίο Τύπου της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού δίνει δύο, κυρίως, ειδήσεις. Η πρώτη, ότι μια συλλογικότητα που ιδρύθηκε προσφάτως (μάλλον, συγκροτήθηκε ως τέτοια, αφού αποτελείται από δυνάμεις που από τα αριστερά θέτουν ζητήματα) δεν κρύβει τίποτε από τα όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνέλευσής της. Είναι μάλλον πρωτοφανές, καθώς σε πλείστες όσες παρόμοιες (πολιτικού χαρακτήρα δηλαδή) συνελεύσεις, συνήθως εκδίδεται μεν δελτίο Τύπου, αλλά συνοπτικό και ενίοτε διόλου διαφωτιστικό, με τις αποφάσεις να μην εισηγούνται από πολιτικό σκεπτικό. Η δεύτερη, ότι υπάρχει μια συλλογικότητα που δρα για θέματα άμεσα και ουσιαστικά, όπως αυτό των πλειστηριασμών και ήδη έχετε δει μέλη της να μοιράζουν προκηρύξεις. Αυτή η δράση συνεχίζεται και, παρότι κατατέθηκε πρόταση για κατάληψη δημόσιου κτηρίου, τράπεζας και ραδιοφωνικού σταθμού, συμβολικά φυσικά, υιοθετήθηκε η πιο μαζική και συλλογική, αυτή που άμεσα δίνει τη δυνατότητα να συσπειρώσει κόσμο: η διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, μετά από κάλεσμα που θα απευθυνθεί και σε λοιπές συλλογικότητες – ομάδες – κινήσεις στην πόλη των Τρικάλων. Αφορμή θα είναι ο πλειστηριασμός ακινήτων δύο τρικαλινών, την επομένη, στο Ειρηνοδικείο…

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

 

Στη συνέλευση της λέσχης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο την Δευτέρα 13/01/2014 συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1. Ενημέρωση για την παραχώρηση χώρου από τον Δήμο Τρικκαίων
2. Προγραμματισμός εκδηλώσεων από τη Λέσχη με σκοπό και την οικονομική ενίσχυση της Λέσχης
3. Συνέχιση δράσεων για το μοίρασμα της προκήρυξης
4. Ο προσδιορισμός της επόμενης συνέλευσης της Λέσχης καθώς και ορισμός των μελών που θα συντονίσουν τη συζήτηση.
5. Επίσης μετά από αίτημα των μελών του «Δεν Πληρώνω» τέθηκαν και τα παρακάτω θέματα:
5.1 Να βγει κοινό ψήφισμα – ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους διωκόμενους για τα διόδια (της Λέσχης με τις παραπάνω συλλογικότητες), ενόψει των δικών που θα γίνουν στις 15/01, 21/01 & 10/02 στο μονομελές πρωτοδικείο Λάρισας.
5.2 Να συμμετέχει η Λέσχη σε 2ωρη κατάληψη της εφορίας έως την άλλη Τετάρτη (22/01) και στη συνέχεια σε κατάληψη μίας τράπεζας ή/και του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου.
5.3 Να συμμετέχει η Λέσχη σε κατάληψη ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού των Τρικάλων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Για το θέμα 1.
Σε συζήτηση μελών της Λέσχης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου, έγινε γνωστό ότι δεν γίνεται να διατεθεί χώρος στην πρώην κλινική Αντωνίου, γιατί όλοι οι χώροι είτε έχουν δοθεί είτε πρόκειται να δοθούν σε άλλους συλλόγους, φορείς κλπ. και κατά συνέπεια, διαπιστώθηκε ο εμπαιγμός από την πλευρά του Δήμου. Παρόλα αυτά ως ύστατη προσπάθεια αποφασίστηκε η επίσκεψη μελών της ΛΕΣΧΗΣ για να ενημερωθούν για το ποιοι χώροι υπάρχουν προς παραχώρηση από τον Δήμο και παράλληλα να «κοιτάζουμε» σιγά – σιγά για άλλες λύσεις.

Για το θέμα 2.
Στο τραπέζι «έπεσαν» διάφορες προτάσεις όπως:

  • Διοργάνωση συζήτησης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ «Χαραγμένες ζωές» του Σπύρου Τέσκου
  • Διοργάνωση συζήτησης για τις απολύσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό Τομέα, κ.α.
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.» του Άρη Χατζηστεφάνου και του Λεωνίδα Βατικιώτη
  • Μετά από τις προτάσεις αυτές, αποφασίστηκε να επανέλθουμε στο θέμα στην επόμενη συνέλευση με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Για το θέμα 3.
Το Σάββατο 22/01, θα συνεχιστεί το μοίρασμα της προκήρυξης της Λέσχης, κατά μήκος της οδού Κονδύλη. Ως τόπος συνάντησης ορίσαμε την Εθνική Τράπεζα (στην κεντρική πλατεία) στις 11:15΄ το πρωί.

Για το θέμα 4.
Τα θέματα της επόμενης συνέλευσης θα είναι:
α) Η σύνταξη του καταστατικού της Λέσχης
β) Απόφαση για προγραμματισμό εκδηλώσεων της Λέσχης.
γ) Απόφαση για το ψήφισμα συμπαράστασης προς τους διωκόμενους για τα διόδια.
δ) Οποιοδήποτε άλλο θέμα τεθεί ως τη συνέλευση
Η επόμενη συνέλευση θα γίνει την Δευτέρα 20/01/2014 στις 8:30΄ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Για το θέμα 5.
Σχετικά με τις προτάσεις του «Δεν Πληρώνω» αποφασίστηκε:
Για το 5.1, να μας δοθεί το ψήφισμα και να αποφασίσουμε στη συνέλευση της Δευτέρας.
Για τα 5.2 και 5.3 το σύνολο των μελών δεν συμφώνησαν με τις συγκεκριμένες προτάσεις για καταλήψεις. Ως αντιπρόταση για κοινή δράση αποφασίστηκε η πρόταση σε όλες τις άλλες συλλογικότητες για συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 29 Ιανουαρίου, στις 4:00 το απόγευμα και οργάνωση συλλαλητηρίου – πορείας για τους πλειστηριασμούς με κατάληξη στο ειρηνοδικείο Τρικάλων, όπου την ημέρα εκείνη εκδικάζονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων 2 συμπολιτών μας.

 

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή