Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλον τον λαό Reviewed by Momizat on . ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ,στις 7 μ.μ., Πλατεία Ρήγα Φεραίου από σωματεία εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, αγροτικούς συλλόγους, και λαϊκές επιτροπές. ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ,στις 7 μ.μ., Πλατεία Ρήγα Φεραίου από σωματεία εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, αγροτικούς συλλόγους, και λαϊκές επιτροπές. Rating: 0

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλον τον λαό

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλον τον λαό

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ,στις 7 μ.μ., Πλατεία Ρήγα Φεραίου

από σωματεία εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων,

αγροτικούς συλλόγους, και λαϊκές επιτροπές.

 

Τα Σωματεία Λογιστών, Εργαζομένων στα Σούπερ-Μάρκετ Μαρινόπουλος & Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού Τρικάλων μετά από σύσκεψη που οργάνωσαν με τα σωματεία των Αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, όπως Ψυκτικών, Ξυλουργών, Περιπτερούχων, ΕΒΕ Φαρκαδόνας – ΕΒΕ Καλαμπάκας, καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ),τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες και το νομό, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ» και τους Αγροτικούς Συλλόγους Τρικάλων και Μεγαλοχωρίου, μετά από σύσκεψη την προηγούμενη βδομάδα αποφάσισαν τη διοργάνωση κινητοποιήσεων για τα προβλήματα της υγείας, με αιχμή την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ιατροφαρμακευτική-νοσοκομειακή κάλυψη όλου του πληθυσμού.

Είναι συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες από τα παραπάνω σωματεία και συλλόγους για πρωτοβουλίες, λαϊκή συσπείρωση και δράση σε ζητήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης με πλούσια δράση στο νομό μας. Με την αφορμή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση την προηγούμενη Πέμπτη στον ΕΟΠΥΥ και προχωράμε δυναμικά στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Τετάρτης 5 Φλεβάρη.

Σας καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό για την υγεία!

Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! Να κλιμακωθούν, να μαζικοποιηθούν  οι κινητοποιήσεις εργατικών συνδικάτων, σωματείων συνταξιούχων, συλλόγων νεολαίας και γυναικών, λαϊκών επιτροπών για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Αυτή η ανάγκη προκύπτει γιατί μας ζητούν να πληρώνουμε ακόμη περισσότερα για πρόληψη-περίθαλψη και φάρμακα. Μας ληστεύουν για να θησαυρίζουν οι λίγοι,, προκαλούν μεγάλα προβλήματα για στη ζωή των οικογενειών μας.

Η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και για τα νοσοκομεία κατά 32%, συγκεκριμένα κατά 5 δις. ευρώ λιγότερα!

Το νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα.

Το Ν/Σ της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για την Π.Φ.Υ., για ενοποίηση των δημοσίων μονάδων Π.Φ.Υ (υγειονομικές μονάδες ΕΟΠΥΥ, Κ.Υ, Περιφερειακά Ιατρεία) σε ένα φορέα ανά Υγειονομική Περιφέρεια, αποτελεί ένα ακόμα βήμα, για να ελέγξει και να ενισχύσει τη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια. Η ενοποίηση των δημόσιων μονάδων ΠΦΥ, δεν βελτιώνει, αλλά επιδεινώνει τους όρους παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στις λαϊκές οικογένειες.

Το Ν/Σ της κυβέρνησης προβλέπει να δοθεί η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς των δημόσιων Κ.Υ, όπως ισχύει σήμερα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Η ανάπτυξη αυτού του εμπορευματοποιημένου δημόσιου φορέα Π.Φ.Υ δεν έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά την ελαχιστοποίηση του «κόστους» για την υγεία του λαού, για το κράτος και το κεφάλαιο προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ενοποίηση των δημόσιων μονάδων Π.Φ.Υ δε συνιστά ενιαίο σύστημα, αλλά θα συνεχίσει να αποτελεί, μέρος ενός συνοθυλεύματος παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των επιχειρηματιών υγείας, ΟΤΑ και ΜΚΟ.

Το Ν/Σ προβλέπει παροχή ενός «βασικού πακέτου» υπηρεσιών Π.Φ.Υ, το οποίο θα εξαρτάται κάθε φορά από τα έσοδα των συνεχώς υποχρηματοδοτούμενων και λεηλατημένων από το κράτος και το κεφάλαιο ασφαλιστικών ταμείων του ΕΟΠΥΥ.

Οι λαϊκές οικογένειες θα βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αγοράζουν υπηρεσίες Π.Φ.Υ από το νέο δημόσιο φορέα, τους ιδιώτες και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους εργαζόμενους, τους άνεργους και εργαζόμενους, ανασφάλιστους, τους μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικροεπιχειρηματίες. Σε εσάς που ζείτε από το μόχθο σας.

 

 

 

Π α λ ε ύ ο υ μ ε:

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Ν/Σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα  ΠΦΥ για όλο το λαό.

Να χρηματοδοτηθούν γενναία τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κ.Υ. και ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.

Δ Ι ΕΚ Δ Ε Ι Κ Ο Υ Μ Ε:

  • Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτ.ιατρεία, η πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία και κάθε πληρωμή στα νοσοκομεία. Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φάρμακα.
  • Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας.

Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων.

Κάλυψη όλων των ελλείψεων του Γεν. Νοσοκομείο του Νομού μας και των Κ.Υ.- Φαρκαδόνας-Πύλης–Καλαμπάκας, ΚΑΜΙΑ συγχώνευση ή κλείσιμο κλινικής. Κάλυψη σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

Να λειτουργήσουν Αγροτικά Ιατρεία στον Ορεινό όγκο του Νομού μας για ΟΛΟ το χρόνο, με Γιατρό, Νοσηλευτικό προσωπικό και σύνδεση με το ΕΚΑΒ για την άμεση μετακίνηση ασθενών στο Νοσοκομείο -Κ.Υ, με ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.

Όχι στις απολύσεις, στην κινητικότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή