Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτωβρίου Reviewed by Momizat on . Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα, το μεθεπόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Αιχμή του, τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και η κατάσταση στην οποία έχει φτάσ Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα, το μεθεπόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Αιχμή του, τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και η κατάσταση στην οποία έχει φτάσ Rating: 0

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτωβρίου

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτωβρίου

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα, το μεθεπόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Αιχμή του, τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει. Στο σχετικό κάλεσμα, αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους χρήζει συμμετοχής το συγκεκριμένο συλλαλητήριο. Το οποίο, εντάσσεται στην προσπάθεια του ΚΚΕ να προωθήσει δράσεις ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη, είναι σαφή:

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στo συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

 

Η 5 Οκτώβρη να γίνει μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής.

 

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νεολαία, του νομού μας, να πάρουμε μέρος  με κάθε τρόπο, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στις 11.00π.μ.

 

Να το αποφασίσουμε χωρίς δισταγμό:  

 

  • Γιατί μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Γιατί απελευθερώνουν τις απολύσεις.
  • Γιατί μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο. Γιατί καταργούν την Κυριακή αργία.
  • Γιατί καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Καλούμε τα σωματεία να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή.

Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ  στις 5 Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων.

H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μονό η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.

Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα.

Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.  

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή