"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Συλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων: ΣΤΡΑΤΑ 40 ΧΡΟΝΩΝ ..

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες λαογράφους την Αγγελική Χατζημιχάλη που πρώτη αυτή με επιστημονικό τρόπο, μελέτησε το βιος των Σαρακατσαναίων κι ανέδειξε τη καθημερινή ζωή, τον πλούσιο κι ιδιαίτερο πολιτισμό τους, ζώντας για αρκετό καιρό στις σαρακατσανικες στάνες της Ηπείρου. Με το έργο της αυτό η Αγγελική Χατζημιχάλη έγινε η “μάνα” των Σαρακατσαναίων κι έκανε τους Σαρακατσάνους γνωστούς σ’ όλο τον κόσμο.
Για τη Αγγελική Χατζημιχάλη και το έργο της θα μιλήσουν ο  Ευάγγελος Καραμανες, διευθυντής Ερευνών, Διευθύνων το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η Σταυρούλα Πισιμιση, υπεύθυνη του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης ” Αγγελική Χατζημιχάλη ” Για τη λαϊκή τέχνη των Σαρακατσαναίων θα μιλήσει η Μαρία Φερεντίνου, εικαστικός -εκπαιδευτικός, μέλος της Π.Ο.Σ.Σ. Για την πορεια του συλλόγου στα 40 αυτά χρονια θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και μέλος του συλλόγου μας Νίκος Κωσταρελλος.
Στα πλαίσια του εορτασμού για τη συμπλήρωση 40 χρόνων θα τιμηθούν πρόσωπα που προσέφεραν στο σύλλογο και συνέβαλαν καθοριστικά στην προσπάθεια του συλλόγου διάσωσης της σαρακατσανικης παράδοσης στην περιοχή μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

              ¨ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ¨
            Τρίκαλα Θεσσαλίας
          Τηλ. Επ.: 6944844679 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης