Συλλυπητήρια του ΚΚΕ προς τους συγγενείς και τους οικείους του Αποστόλη Μπουλούμπαση Reviewed by Momizat on . Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Αποστόλη Μπουλούμπαση. Ο σύντροφος Αποστόλης Μπουλούμπασης «έφυγε» από κοντά μας , την Παρασκευή 19 Δε Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Αποστόλη Μπουλούμπαση. Ο σύντροφος Αποστόλης Μπουλούμπασης «έφυγε» από κοντά μας , την Παρασκευή 19 Δε Rating: 0

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ προς τους συγγενείς και τους οικείους του Αποστόλη Μπουλούμπαση

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ   προς  τους συγγενείς και  τους οικείους του  Αποστόλη Μπουλούμπαση

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του συντρόφου Αποστόλη Μπουλούμπαση.
Ο σύντροφος Αποστόλης Μπουλούμπασης «έφυγε» από κοντά μας , την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη , σε ηλικία 73 ετών , μετά από μεγάλη αλλά άνιση μάχη , που έδινε για τη ζωή τους τελευταίους δυο μήνες νοσηλευόμενος.
Ο σ. Αποστόλης Μπουλούμπασης γεννήθηκε το 1941 στο Νεοχώρι (Οιχαλία) Τρικάλων. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Ένιωσε την κοινωνική , την ταξική αδικία και τον κατατρεγμό από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Το 1947 ο θείος του Πασχάλης, στέλεχος της ΕΠΟΝ και μέλος του ΚΚΕ δολοφονείται στο Γριζάνο Τρικάλων από τον αστικό στρατό και φασίστες συμμορίτες, πρώην συνεργάτες των κατακτητών.
Την ίδια περίοδο ο πατέρας του Ηλίας, μέλος του ΚΚΕ, μπροστά στο όργιο δολοφονικής τρομοκρατίας που είχε εξαπολύσει το μεταβαρκιζιανό αστικό κράτος σε συνεργασία με παρακρατικές οργανώσεις εναντίον των αγωνιστών του ΕΑΜ , βγαίνει αντάρτης στο βουνό και εντάσσεται στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας(ΔΣΕ) . Μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ βρίσκει καταφύγιο στη φιλόξενη σοσιαλιστική Πολωνία. Επαναπατρίζεται μετά τη μεταπολίτευση.
Τότε , μετά από 30 χρόνια, ο σύντροφος Αποστόλης ξανασμίγει με τον πατέρα του. Τιμά τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειας και του λαού μας και οργανώνεται στο ΚΚΕ.
Όλα αυτά τα χρόνια , μέχρι το τέλος της ζωής του, δίνει το παρών στους λαϊκούς αγώνες , στα καλέσματα του Κόμματος , στις αγροτικές κινητοποιήσεις , στην Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και των απογόνων τους, υποψήφιος στους δημοτικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ. Δραστήριος και κοινωνικός σε πολλούς τομείς της ζωής του τόπου του.
Η πίστη του στο δίκιο του λαού και στα ιδανικά του ΚΚΕ , η συνέπεια και πειθαρχία που έδειχνε για τη διάδοσή τους τον ανέδειξαν στη θέση του Γραμματέα της ΚΟΒ Νεοχωρίου για πολλά χρόνια. Δε σταμάτησε να αγωνίζεται για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέχρι το τέλος της ζωής του.
Φεύγει , αφήνοντας το παράδειγμα της πολύχρονης διαδρομής του να μας συντροφεύει στους καθημερινούς αγώνες μας.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του.
Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 21 Δεκέμβρη , στις 12μ, στο χωριό του , το Νεοχώρι, όπου και θα του πούμε «το τελευταίο αντίο»

ΤΡΙΚΑΛΑ 20/12/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή