Συμβολική κατάληψη στην αντιπεριφέρεια ενάντια στην αξιολόγηση Reviewed by Momizat on . Το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Ιουλίου κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότ Το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Ιουλίου κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότ Rating: 0

Συμβολική κατάληψη στην αντιπεριφέρεια ενάντια στην αξιολόγηση

Συμβολική κατάληψη στην αντιπεριφέρεια ενάντια στην αξιολόγηση

Το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Ιουλίου κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Φολίνας.

 

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας, αντιδρούν στην εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4250/14 για την αξιολόγηση και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η κάθε προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρείται από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργού δεν θα περάσει και καλούν την κυβέρνηση να καταργήσει άμεσα το Ν. 4250/2014 και να σταματήσει επιτέλους τους πειραματισμούς που διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες.

 

Όπως ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου, απορρίπτουν το νομοθετικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» και με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούν να καταργηθεί ο Νόμος 4250/14, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο Νόμος 4250/14, να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του Νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων, να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση και να μην γίνει καμιά απόλυση και καμιά διαθεσιμότητα.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να «παγώσει» η εφαρμογή του Νόμου για την αξιολόγηση, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει γίνει προσφυγή.

 

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει ζητήσει η αξιολόγηση των υπαλλήλων να προέλθει μέσα από ένα δίκαιο, αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα το οποίο θα προέλθει βάση της διεθνούς πρακτικής και με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με ομόφωνη απόφαση-ψήφισμα, εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα όσον αφορά στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά, κάτι που έχει χαρακτηριστεί σαν αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή