Συμμαχίες και πραγματικότητες στον Δήμο Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Ολα πλέον στρέφονται στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Τρικκαίων. Από σήμερα αρχίζει μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη. Τυπικώς, όλα ξεκινούν από το μηδέν. Στην πράξη, ο «αέ Ολα πλέον στρέφονται στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Τρικκαίων. Από σήμερα αρχίζει μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη. Τυπικώς, όλα ξεκινούν από το μηδέν. Στην πράξη, ο «αέ Rating: 0

Συμμαχίες και πραγματικότητες στον Δήμο Τρικκαίων

Συμμαχίες και πραγματικότητες στον Δήμο Τρικκαίων

Ολα πλέον στρέφονται στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Τρικκαίων.

Από σήμερα αρχίζει μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη. Τυπικώς, όλα ξεκινούν από το μηδέν. Στην πράξη, ο «αέρας» της νίκης ανήκει στον Δημήτρη Παπαστεργίου. Και οι χθεσινές του δηλώσεις, που αναφέρθηκαν στο όραμα για τον Δήμο, η λελογισμένη εμφάνιση, η μετριοπάθεια και η σοβαρότητα, μαζί με το «άνοιγμα» στους υποψηφίους, δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η τακτική της ουσιαστικής παρέμβασης και της ήρεμης δύναμης, με στόχο και ουσία.

Άγνωστο, πώς θα κινηθεί ον συνδυασμός Λάππα. Θα επιλέξει την πόλωση; Και σε ποιο επίπεδο; Αν είναι το προγραμματικό, είναι πάρα πολύ αργά για αυτό. Αν είναι το πολιτικό, δεν έχει επιλογή, αφού οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν χαρακτηριστικά προσωπικής ψήφου. Αν ως πολιτικό νοείται ένα δίπολο παλαιάς κοπής, μάλλον αυτό δεν υφίσταται, αφού δύο είναι τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Από την άλλη, γιατί να επιλεγεί η πόλωση; Κάλλιστα θα μπορούσε ο συνδυασμός Παπαστεργίου να υπενθυμίσει ελλείψεις σε χωριά…

Επομένως, το ερώτημα είναι άλλο: από πού θα αντλήσουν ψήφοι οι δύο συνδυασμοί; Από όλους και από κανέναν! Ουδείς συνδυασμός μπορεί να επιχαίρει ότι έχει «δεμένους» τους υποψηφίους. Στεγανά δεν υπάρχουν, πλην, ίσως, ενός κομματικού πυρήνα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ (εννοείται ότι δεν είναι μέλη σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ όσοι ψήφισαν τους συνδυασμούς που στήριξαν τα δύο κόμματα). Διότι, έτσι κι αλλιώς, ούτε μπορεί κανείς να ελέγξει, τι ψήφισε ο καθένας, ούτε μπορεί να δώσει «γραμμή». Ρόλο παίζουν οι προσωπικές συμμαχίες, ο αέρας νίκης, το πρόγραμμα, η αύρα, η γενικότερη στάση, τα προβλήματα της πόλης, η καθημερινότητα.
Αυτά, θα προσμετρηθούν. Και σε μία εβδομάδα, θα γνωρίζουν οι τρικαλινοί, ποιος θα χαράξει δρόμο για την επόμενη πενταετία.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή