Συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου της πόλης μας που στόχο έχει να πληρωθούν Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου της πόλης μας που στόχο έχει να πληρωθούν Rating: 0

Συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου Τρικάλων

Συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου Τρικάλων

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του νοσοκομείου της πόλης μας που στόχο έχει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν με τον αγώνα αυτό.

Καταδικάζουμε τη στάση του εργοδότη – εργολάβου ο οποίος προχώρησε σε απολύσεις εκδικητικού και τρομοκρατικού χαρακτήρα με σκοπό να κάμψει τη διεκδίκηση και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους.

Οι καθαρίστριες είναι κάποιες από τις χιλιάδες περιπτώσεις εργαζομένων που βιώνουν το ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το έδαφος στρώθηκε από τις αντιλαϊκές- αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των ξένων δυναστών του λαού μας, ΕΕ και ΔΝΤ. Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις των μεροκάματων, η απλήρωτη εργασία, με την παράλληλη εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη έχουν φέρει πραγματικό μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις.

Επιπρόσθετα η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στα νοσοκομεία –στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη- μαζί με την διαρκή υποχρηματοδότηση, τις συνεχιζόμενες συγχωνεύσεις κλινικών έχει σαν αποτέλεσμα την παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων αυτών που δουλεύουν στους τομείς υγείας αλλά και το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην περίθαλψη του εργαζόμενου λαού.

Καθήκον λοιπόν όλων των εργαζομένων είναι να βρεθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών για:

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

-Καμία απόλυση

Καθήκον μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας :

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους

-Αξιοπρεπείς μισθούς για όλους.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή