"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.1 C
Trikala

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. με τον Κώστα Σκρέκα για θέματα στήριξης των ΜμΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης, 4 Ιουλίου 2023, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Κατά την συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα και μεταξύ αυτών ήταν το πρόβλημα των συσσωρευμένων οφειλών αλλά και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Ο κ. Σκρέκας εμφανίστηκε ανοιχτός να ξαναδεί το ζήτημα των υφιστάμενων ρυθμίσεων για την εξόφληση οφειλών προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση με στόχο την υπαγωγή περισσότερων οφειλετών στις ρυθμίσεις, ενώ ίδια πρόθεση εκδήλωσε και για το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να αποσταλούν όλα τα αιτήματα του Ε.Ε.Α. για την ενίσχυση του επιχειρείν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος επί αυτών των θεμάτων.

Στην αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε στο eea.gr:

«Κάναμε μία ουσιαστική πρώτη συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και του εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας για την κατάσταση του επιχειρείν, της εικόνα της αγοράς και την πορεία της οικονομίας. Υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν άμεσης βελτίωσης αν η Πολιτεία θέλει πράγματι να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Για εμάς είναι κομβικά θέματα η ρύθμιση οφειλών, η υπαγωγή των μικρομεσαίων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς, δεσμεύθηκε ότι θα δει τα αιτήματα μας και θα υπάρξει νέα επικοινωνία.»  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης