Συνάντηση Δριτσέλη για το καυτό θέμα της λαϊκής Reviewed by Momizat on . Συνάντηση με φορείς λαϊκών αγορών πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων μικροπωλητών, φρούτ Συνάντηση με φορείς λαϊκών αγορών πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων μικροπωλητών, φρούτ Rating: 0

Συνάντηση Δριτσέλη για το καυτό θέμα της λαϊκής

Συνάντηση Δριτσέλη για το καυτό θέμα της λαϊκής

Συνάντηση με φορείς λαϊκών αγορών πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων μικροπωλητών, φρούτων και παραγωγών, Ρέππας Παναγιώτης, Τριανταφύλλου Βασίλης, Ντότας Μιχάλης και Παπακώστας Νίκος ενώ, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες, η βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη και τα μέλη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Μπάμπης Μουργελάς και Δημήτρης Πεταράκης.

«Το υπαίθριο εμπόριο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και θεσμό κοινωνικής συνοχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους ανθρώπους του μόχθου των λαϊκών αγορών».

Οι φορείς των λαϊκών αγορών είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την τρέχουσα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, με την οποία πάρα πολλοί παραγωγοί, πωλητές και εργαζόμενοι κινδυνεύουν να τεθούν εκτός πλαισίου. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των φορέων, η διαδικασία ανανέωσης των αδειών θα αποκλείσει όσους εξαιτίας της κρίσης και της υπερφορολόγησης χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή, το σχετικό νομοσχέδιο διαταράσσει συνολικά τη λειτουργία της υπαίθριας αγοράς με τους περιορισμούς που εισάγει, καθώς και με την διαρκή αλλαγή των θέσεων πώλησης μέσω της διαδικασίας της κλήρωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών και των εργαζόμενων σε αυτές. Η λαϊκή αγορά αποτελεί πνεύμονα ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και βασικό παράγοντα αναβάθμισης της διατροφικής ποιότητας των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό καλείται η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πραγματική διαβούλευση με τους φορείς και να κατανοήσει τις ανάγκες της αγοράς. Η βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και η ελάφρυνση των επαγγελματιών αποτελούν τα μόνα στοιχεία που μπορούν να ενισχύσουν το εμπόριο και να στηρίξουν την αγορά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή