Συνάντηση Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμπάκας με Παν. Δριτσέλη Reviewed by Momizat on . Συνάντηση με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη είχαν μέλη του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμπάκας "O Σαλαμπριάς" το απόγευμα της περασμένης Κυριακής Συνάντηση με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη είχαν μέλη του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμπάκας "O Σαλαμπριάς" το απόγευμα της περασμένης Κυριακής Rating: 0

Συνάντηση Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμπάκας με Παν. Δριτσέλη

Συνάντηση Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμπάκας με Παν. Δριτσέλη

Συνάντηση με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη είχαν μέλη του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμπάκας “O Σαλαμπριάς” το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Η κ.Δριτσέλη η οποία είχε ευαισθητοποιηθεί και στο παρελθόν για θέματα που αφορούν στην ερασιτεχνική αλιεία και στην προστασία της πέστροφας απέστειλε πρόσκληση στον σύλλογό μας να οργανωθεί μια συνάντηση στην οποία θα μπορούσε να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του συλλόγου μας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή σχετικά με το ερασιτεχνικό ψάρεμα.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα με κυρίαρχο το θέμα της προστασίας της άγριας πέστροφας. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα που υπάρχει στη γέφυρα της Διάβας καθώς λόγω παράλειψης σωστης κατασκευής ειδικής σκάλας ανακόπτεται η ανοδική πορεία των ψαριών ( μπριάνα, κεφαλόπουλο, συρτάρι) προς τις πηγές για αναπαραγωγή με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά στον Πηνειό στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας είναι πως το καλοκαίρι λόγω της λειψυδρίας αλλά και λόγω της κατασκευής μικρών φραγμάτων για εκτροπή του νερού για πότισμα(δέσεις) το ποτάμι στερεύει εντελώς και τα ψάρια παγιδεύονται και οδηγούνται σε αφανισμό. Πολλοί από μας θυμούνται εποχές που το ποτάμι είχε νερό όλο το καλοκαίρι και το ψάρεμα ήταν μια ευχάριστη δραστηριότητα για όλους μας κατά τους θερινούς μήνες. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη χρήση του νερού για πότισμα έχει ως αποτέλεσμα τον αφανισμό κάθε ζωντανού οργανισμού στο ποτάμι μας.

Η κ. Δριτσέλη μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει τα θέματα που συζητήθηκαν και δεσμεύθηκε να σταθεί αρωγός στο σύλλογό μας σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη σωστή λειτουργία της ερασιτεχνικής αλιείας στην περιοχή μας.

Ελπίζουμε και άλλοι φορείς της περιοχής μας να εκδηλώσουν το ανάλογο ενδιαφέρον και να μη μας αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχουμε. Εμείς δεν έχουμε κανένα προσωπικό συμφέρον και η λειτουργία του συλλόγου μας γίνεται με προσωπικές θυσίες των μελών. Δεν είμαστε ούτε Μ.Κ.Ο. ούτε φορέας που χρηματοδοτείται με εκατομμύρια ευρώ.

Κοινός μας στόχος είναι η αγάπη για το χόμπι μας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάποια ΜΜΕ της πόλης μας τα οποία στηρίζουν ανιδιοτελώς το σύλλογό μας και συγκεκριμένα το Ράδιο Μετέωρα, την Εφημερίδα Τα Μετέωρα και τα sites e-kalampaka και tameteora.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Ο ΣΑΛΑΜΠΡΙΑΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή