"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Συνάντηση Παπαστεργίου με βουλευτές του Σύριζα

lafarm

Σχετικά άρθρα

VOYLEYTES
Οκτώ συν ένα ζητήματα απασχόλησαν τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και τους βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ζήτησε να συναντήσει τους τρεις βουλευτές, για να τους θέσει θέματα που αφορούν στον μεγαλύτερο Δήμο του νομού και απασχολούν χιλιάδες κατοίκους. Η συνάντηση ήταν η δεύτερη κατά σειρά, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη της 8ης Μαρτίου. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν τα θέματα που έθεσε ο κ. Παπαστεργίου και για τα οποία οι βουλευτές . κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης άκουσαν προσεκτικά, ζητώντας διευκρινίσεις για κάθε ένα εξ αυτών.
Αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν, ήταν:
1. ΖΟΕ
Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε τα προβλήματα που υφίστανται σχετικά με την αναθεώρηση της ΖΟΕ, η οποία καθυστερεί σε κάποιες εγκρίσεις από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου ΠΑΠΕΝ. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στο μείζον αυτό θέμα και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την προ είκοσι ημερών επίσκεψη και συνάντησή του με τον διευθυντή της εν λόγω Διεύθυνσης, κ. Δάβαρη. Επίσης, εξήγησε ότι ο Δήμος Τρικκαίων – ένας από τους ελάχιστους που έχουν ΖΟΕ και ίσως ο μόνος πανελληνίως που επιδιώκει εξορθολογισμό της, με βάση την πραγματικότητα, τη σαφή κατάσταση και την ανάγκη ομαλής λειτουργίας του Δήμου, προς όφελος των κατοίκων του.
2. Φοιτητικές Εστίες
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για ίδρυση και λειτουργία Φοιτητικών Εστιών στην πόλη των Τρικάλων. Κάτι που θα βελτιώσει τη ζωή των φοιτητών και θα ενδυναμώσει τα επιχειρήματα σε πιθανή, απειλούμενη προσπάθεια μείωσης του αριθμού των φιλοξενούμενων σχολών. Ετσι, σε προ είκοσι ημερών συνάντηση του κ. Παπαστεργίου με την πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη, έγινε υπενθύμιση μιας παλαιότερης υποχρέωσης του τότε ΟΕΚ (απορροφήθηκε πλέον από τον ΟΑΕΔ), για ανέγερση κτισμάτων 1700 τ.μ. Ηδη από την προηγούμενη δεκαετία, υπήρχε συμφωνία του Δήμου με το τότε Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, για ανέγερση των Εστιών σε διπλανό της ΣΕΦΑΑ χώρο. Αυτό το θέμα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε θετικό στάδιο και οι βουλευτές ενημερώθηκαν σχετικώς.
3. Μύλος Ματσόπουλου
Οι πρόσθετες εργασίες στήριξης διαδρόμων του νέου βιομηχανικού μουσείου στον Μύλο Ματσόπουλου απαιτούν έγκριση με βάση τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτές οι διαδικασίες έχουν αδικαιολόγητα καθυστερήσει και απαιτείται να προωθηθούν τάχιστα, προκειμένου ο νέος χώρος να είναι σύντομα έτοιμος και ολοκληρωμένος.
4. Κολυμβητήριο
Θέματα χρηματοδότησης για το κολυμβητήριο των Τρικάλων, έθεσε ο κ. Παπαστεργίου. Δέχεται καθημερινώς δεκάδες αθλούμενους και πολίτες, αλλά χρειάζονται πρόσθετα κονδύλια για τη συντήρηση και λειτουργία του. Κάτι που αποτελεί απαραίτητο – και μοναδικό – όρο και παράγοντα για να συνεχίσει το κολυμβητήριο να αποτελεί χώρο άθλησης για τους τρικαλινούς.
5. Βοηθητικό γήπεδο
Εκτός από τις εργασίες για το Δημοτικό Στάδιο, απαιτούνται εργασίες και για το βοηθητικό γήπεδο. Πόσω μάλλον, όταν αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις του ΑΟΤ και της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, λόγω των μεγαλύτερων κατηγοριών στις οποίες θα αγωνίζονται σε λίγους μήνες. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται να διοχετευθούν κονδύλια, ώστε οι εργασίες να αρχίσουν και να συνδράμουν τις προπονήσεις των ομάδων.
6. Δάνεια
Ο κ. Παπαστεργίου απάντησε σε ερωτήσεις των βουλευτών για τη ανάγκη λήψης δανείων, που θα αποπληρώσουν τις οφειλές σε προμηθευτές και πολίτες, με βάση τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Κυρίως, όμως, αναφέρθηκε στο χρόνιο αίτημα του Δήμου: να επιτραπεί και σε υπερχρεωμένους Δήμους, να προχωρούν σε χρηματοδοτήσεις για έργα εξοικονόμησης ενέργειας, που με τη σειρά τους, θα εξοικονομούν πόρους για να αποπληρώνονται άλλα δάνεια. Κάτι που ο νόμος απαγορεύει μεν, αλλά ο κ. Παπαστεργίου προωθεί επιτακτικά.
7. Επίδομα ΔΕΥΑΤ
Το θέμα του επιδικασθέντος – σε πρώτο βαθμό – επιδόματος σε υπαλλήλους της ΔΕΑΥ, απασχόλησε επίσης τη συζήτηση. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων εξήγησε ότι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, θα ήταν προτιμότερο να μη διεκδικούνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που ούτως ή άλλως θα φύγουν από το ταμείο της Επιχείρησης, κάνοντας έτσι δυσχερέστερη τη λειτουργία της,. Αναφέρθηκε, δε, και στην ύπαρξη λύσης, που σχετίζεται με τη λειτουργία της ΔΕΥΑ ως Διεύθυνσης στον Δήμο.
8. Λαϊκή αγορά
Τα θέματα που ανέκυψαν από την ανώνυμη καταγγελία και τα όσα έχει ήδη πράξει σχετικώς ο Δήμος, αναλύθηκαν σε μια πρώτη ενημέρωση.
Τέλος, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε ένα μείζον, διαρκώς υπάρχον θέμα: την καθημερινότητα, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από τα ζητήματα ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν καθημερινά συμπολίτες. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζήτησε σαφή συμπαράσταση και συνέργεια, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης