Συνάντηση περιφερειάρχη με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων Reviewed by Momizat on . Συνάντηση με τα μέλη του νέο-συσταθέντα συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Μετεώρων (Σ.Τ.Ε.Μ.) είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Συνάντηση με τα μέλη του νέο-συσταθέντα συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Μετεώρων (Σ.Τ.Ε.Μ.) είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Rating: 0

Συνάντηση περιφερειάρχη με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων

Συνάντηση περιφερειάρχη με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Μετεώρων

Συνάντηση με τα μέλη του νέο-συσταθέντα συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων Μετεώρων (Σ.Τ.Ε.Μ.) είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή και ιδιαίτερα τον τουρισμό της. Όπως ανέφεραν τα μέλη του συνδέσμου, σκοπός της σύστασής του είναι ο συντονισμός όλων των επαγγελματιών της περιοχής, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την καλύτερη προβολή της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η αιρετή Περιφέρεια στην προώθηση και προβολή του τουριστικού μας προϊόντος σημειώνοντας τα εξής: «Τα Μετέωρα αποτελούν φυσικά μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που περιλαμβάνονται και στον κατάλογο της UNESCO. Μέσα από τη συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, αλλά και τον σχεδιασμό, που αναπτύσσουμε, υλοποιούμε δυο σημαντικά έργα για την ενδυνάμωση του τουριστικού μηνύματος και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή των επισκεπτών στην περιοχή. Πρώτον ολοκληρώνουμε το έργο  της μετατροπής του διατηρητέου Δημοτικού Σχολειού Καστρακίου σε μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετέωρων με προϋπολογισμό ένα εκατ. ευρώ. Δεύτερον προχωρούμε την πράξη της ψηφιακής προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου προϋπολογισμού 699.140 ευρώ».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σημαντικά οδικά έργα που ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται στην περιοχή όπως: η βελτίωση της Ε. Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, τη βελτίωση του οδικού κυκλώματος Μετεώρων προϋπολογισμού 540.636 ευρώ, το έργο της συντήρησης – αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο ορεινής περιοχής Καλαμπάκας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, τη συντήρηση του οδοστρώματος στον οδικό άξονα Λάρισα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Παναγιά προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ, την κατασκευή της Γέφυρας Θεόπετρας προϋπολογισμού 810.000 ευρώ, το κέντρο τεκμηρίωσης και εκπαίδευσης σπηλαίου Θεόπετρας προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, την μελέτη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμπάκας προϋπολογισμού 374.247 ευρώ, την κατασκευή αυτόματου συστήματος ισόπεδης διάβασης (ΑΣΙΔ) στην  οδό  Παλαιοφαρσάλου –Καλαμπάκας κ.α.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε ακόμα στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και τη συμμετοχή τα σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό, με χρήση έντυπου αλλά και οπτικοακουστικού υλικού για την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ανέφερε δε ότι η αιρετή Περιφέρεια είναι ανοιχτή σε κάλη καλή ιδέα και επιθυμεί τη συνεργασία με τον σύνδεσμο προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα μέλη του ΣΤΕΜ που παραβρεθήκαν στη συνάντηση ήταν: ο πρόεδρος Ηλίας Μαυραγάνης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Σιαφάκας, τα μέλη Κων/νος Παπαπούλιος και Σωτήριος Φαμίσης, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Τρικάλων Ιωάννης Κουρούμπας, ο πρόεδρος τν ενοικιαζομένων δωματίων Καλαμπάκας Ιωάννης Καρκαντάς και ο εκπρόσωπος των τουριστικών γραφείων Καλαμπάκας Γεώργιος Κουρέλης.

 

(Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας)

Αφήστε το σχόλιο σας