Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με υπαλλήλους του Τελωνείου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Παναγιώτα Δριτσέλη συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των τελωνειακών υπαλλήλων του Τελωνείου Τρικάλων. Η συνάντηση εντάσσεται σ Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Παναγιώτα Δριτσέλη συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των τελωνειακών υπαλλήλων του Τελωνείου Τρικάλων. Η συνάντηση εντάσσεται σ Rating: 0

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με υπαλλήλους του Τελωνείου Τρικάλων

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με υπαλλήλους του Τελωνείου Τρικάλων

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Παναγιώτα Δριτσέλη συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των τελωνειακών υπαλλήλων του Τελωνείου Τρικάλων. Η συνάντηση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια στήριξης των λειτουργών όλου του φάσματος της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι απειλούνται από τις μεθοδευμένες αξιολογήσεις και τις προσχεδιασμένες απολύσεις.

Οι τελωνειακοί λειτουργοί παρουσίασαν τις θέσεις τους αφενός για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο και αφετέρου, ως προς τα αποτελέσματα των αλλαγών του υπαλληλικού κώδικα σε σχέση με τις διατάξεις για την «αυτοδίκαιη αργία». Σε ό,τι αφορά την νέα μέθοδο αξιολόγησης, υπογραμμίστηκε η αντισυνταγματικότητα των σχετικών διατάξεων, καθώς δεν είναι ούτε ηθικά, αλλά ούτε και νομικά παραδεκτό, εκ των προτέρων, το 15% των υπαλλήλων να χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκές.

Σε σχέση με τις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου για την «αυτοδίκαιη αργία», τονίστηκε ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν μηχανισμό κατασκευής «επιόρκων» για να συμπληρωθούν τα νούμερα των απολύσεων. Με τις νέες διατάξεις δεν χρειάζεται καν απόφαση δικαστηρίου για να απολυθεί ένας υπάλληλος, καθώς αρκεί μόνο μία μήνυση σε βαθμό πλημμελήματος, για να απομακρυνθεί ο δημόσιος λειτουργός από την υπηρεσία του. Οι υπάλληλοι του τελωνείου Τρικάλων ενημέρωσαν επίσης για την ημερίδα που οργανώνουν σε σχέση με τα προαναφερθέντα ζητήματα την Δευτέρα 30 Ιουνίου και ώρα 13:00, στο χώρο του Τελωνείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάσσεται με τις θέσεις των τελωνειακών υπαλλήλων γιατί πιστεύει στην ελληνική δημόσια διοίκηση, στηρίζει το Κράτος και τις δομές του που προσφέρουν θεμελιώδεις κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες και διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τις κυβερνητικές προθέσεις για παράδοση των πάντων στην ιδιωτική αγορά. Οι δημόσιοι λειτουργοί δεν είναι ούτε «επίορκοι», ούτε «ανεπαρκείς». Μάχονται ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες για να προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία στο σύνολο. Η προσπάθειά τους αποτελεί θεμέλιο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της χώρας και πρέπει να στηριχθεί. Ένα αρραγές μέτωπο όλων των εργαζομένων στο δημόσιο, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα για την ακύρωση των σχεδίων διάλυσης των εργασιακών σχέσεων μέσω της αξιολόγησης και την αποτροπή του επιχειρούμενου ακρωτηριασμού του κράτους, της υποβάθμισης του κρατικού φαινομένου, καθώς και της περιφρόνησης των κοινωνικών του λειτουργιών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή