Συνάντηση της Καρ.Πό.Σ. με τους ΕΒΕ Καρδίτσας Reviewed by Momizat on . Με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καρδίτσας συναντήθηκε χθες η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Βάιος Βαρελάς, σε συνέχεια του διαλόγο Με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καρδίτσας συναντήθηκε χθες η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Βάιος Βαρελάς, σε συνέχεια του διαλόγο Rating: 0

Συνάντηση της Καρ.Πό.Σ. με τους ΕΒΕ Καρδίτσας

Συνάντηση της Καρ.Πό.Σ. με τους ΕΒΕ Καρδίτσας

Με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καρδίτσας συναντήθηκε χθες η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ και ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Βάιος Βαρελάς, σε συνέχεια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με όλους τους παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Κώστας Τσιγαρίδας, εισαγωγικά ενημέρωσε τα μέλη της Καρ.Πό.Σ ότι τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα είναι  οι καταστηματάρχες εστίασης, τα κυλικεία,  οι περιπτερούχοι, οι πωλητές της λαϊκής αγοράς,  τα οπωροπωλεία,  οι σχολές οδηγών, τα ταξί.  Ο κ. Τσιγαρίδας στην ενημέρωσή του, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς διεγράφησαν από τα μητρώα της ομοσπονδίας 550 επαγγελματίες,  ενώ  δεκάδες ακόμα θα προχωρούσαν στη διαγραφή αν είχαν την οικονομική δυνατότητα  να  κλείσουν τα βιβλία τους. Παράλληλα  επανεγγράφησαν ως επαγγελματίες  περί τα 300 άτομα, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του νόμου να απαλλάσσονται από τις εισφορές στον ΟΑΕΔ εξαγοράζοντας μόλις  δυο εργόσημα το μήνα. Οι νέες επιχειρήσεις είναι μόλις 100 και αυτές είναι κυρίως επικεντρωμένες στο γρήγορο καφέ και  φαγητό.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Περιπτερούχων, των Σχολών Οδηγών καθώς και της Ένωσης καταστηματαρχών Εστίασης. Από την συζήτηση και τα ειδικά προβλήματα του κάθε κλάδου, αναδείχθηκε ένα κοινό πρόβλημα για όλους, αυτό των  χρήσεων γης.   Οι θέσεις των περιπτέρων, οι άδειες καταστημάτων εστίασης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η απουσία χώρων στάθμευσης ως συνέπεια της υπερσυγκέντρωσης  εμπορικών δραστηριοτήτων  στο κέντρο της πόλης, η γραφειοκρατία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου,  η απουσία αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής σε νόμους και νομοσχέδια που φαλκιδεύουν τους επαγγελματίες,  το τέλος παρεπιδημούντων  0,5%, η βεβαίωση των χρεών των επαγγελματιών από το Δήμο προς την Εφορία,  οι άδειες πλανόδιου εμπορίου φρούτων , ήταν μερικά από θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Καρδίτσας Βάιο Βαρελά και τα μέλη της Δημοτικής Κίνησης Καρ.Πό.Σ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς, μετά τη συζήτηση  που προηγήθηκε, τόνισε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί  με νέες συσκέψεις,  με το κάθε σωματείο- σύλλογο-ένωση ξεχωριστά, οι προτάσεις των οποίων θα αποτυπωθούν ως συλλογική – συμμετοχή επεξεργασία στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Δημοτική Κίνησης Καρ.Πό.Σ  σε δημόσια διαβούλευση με τους δημότες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή