Συνέχεια αποχής από τους Tρικαλινούς δικηγόρους Reviewed by Momizat on . η συνέχιση της πανελλαδικής αποχής τους μέχρι τις 17 Ιουνίου και στη συνέχεια αλλαγή της μορφής των κινητοποιήσεων με νέες στοχευμένες δράσεις αποφάσισε η Ολομέ η συνέχιση της πανελλαδικής αποχής τους μέχρι τις 17 Ιουνίου και στη συνέχεια αλλαγή της μορφής των κινητοποιήσεων με νέες στοχευμένες δράσεις αποφάσισε η Ολομέ Rating: 0

Συνέχεια αποχής από τους Tρικαλινούς δικηγόρους

Συνέχεια αποχής από τους Tρικαλινούς δικηγόρους

η συνέχιση της πανελλαδικής αποχής τους μέχρι τις 17 Ιουνίου και στη συνέχεια αλλαγή της μορφής των κινητοποιήσεων με νέες στοχευμένες δράσεις αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Την απόφαση αυτή όπως είναι φυσικό ασπάζεται η διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Τρικάλων και αναμένεται η επικύρωση της στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα .

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ασκηθούν όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να αναδειχθεί, όπως λένε, η αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια η οποία συνεδρίασε για να αποτιμήσει τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του Δικηγορικού σώματος, κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

  • Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και τις 17 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών.
  • Στοχευμένες δράσεις από τις 18 Ιουνίου 2016, με αποχή από:
  1. Διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής).
  2. Ποινικές υποθέσεις, φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές.
  3. Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής).
  4. Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης και Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή).
  5. Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΠΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων.
  • Άσκηση των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του (προσβολή των εκδοθησόμενων κανονιστικών πράξεων ενώπιον του ΣτΕ, και υποστήριξη των συναδέλφων κατά την άσκηση ατομικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων κατά ατομικών πράξεων).
  • Αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.).

Τέλος, η Ολομέλεια εμμένει στην θέση της για την ικανοποίηση των προτάσεων-αιτημάτων-διεκδικήσεων του σώματος, όπως τέθηκαν στον υπουργό από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή