Καίγεται η Παναγία των Παρισίων – Συναγερμός στη Γαλλία Reviewed by Momizat on . Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές καθώς στις φλόγες βρίσκεται η εκκλησία - σύμβολο της πόλης Notre Dame https://youtu.be/xGbmWOfdXcQ Ένα πυκνό σύννεφο Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές καθώς στις φλόγες βρίσκεται η εκκλησία - σύμβολο της πόλης Notre Dame https://youtu.be/xGbmWOfdXcQ Ένα πυκνό σύννεφο Rating: 0

Καίγεται η Παναγία των Παρισίων – Συναγερμός στη Γαλλία

Καίγεται η Παναγία των Παρισίων – Συναγερμός στη Γαλλία

Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές καθώς στις φλόγες βρίσκεται η εκκλησία – σύμβολο της πόλης Notre Dame

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, ενώ φλόγες γλείφουν τη στέγη και ξεπηδούν από τα δύο κωδωνοστάσια, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

“Μια τρομερή πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων”, έγραψε στο Twitter η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία την θεωρεί “ατύχημα”. Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Ένας εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται.

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή