Συναντήσεις του “Φυσάει Κόντρα” με επαγγελματοβιοτέχνες, δασκάλους και νηπιαγωγούς Reviewed by Momizat on . Με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων συναντήθηκαν το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και Με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων συναντήθηκαν το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και Rating: 0

Συναντήσεις του “Φυσάει Κόντρα” με επαγγελματοβιοτέχνες, δασκάλους και νηπιαγωγούς

Συναντήσεις του “Φυσάει Κόντρα” με επαγγελματοβιοτέχνες, δασκάλους και νηπιαγωγούς

Με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων συναντήθηκαν το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ο υποψήφιος δήμαρχός, Δημήτρης Παπαθανασίου.

Όπως έγινε σαφές κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους ΕΒΕ, ιδιαίτερα σημαντική θεωρούν την κοινωνική αλληλεγγύη οι επαγγελματοβιοτέχνες που, αναγνωρίζοντας στη δημοτική παράταξη ευαισθησία στο συγκεκριμένο τομέα ζήτησαν να δοθεί έμφαση σε κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό παντοπωλείο κλπ εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης είναι νικηφόρο για την παράταξη. Παράλληλα, στο τραπέζι πέσανε οι πάγιες διεκδικήσεις του κλάδου, με τον πρόεδρο των ΕΒΕ κ. Βαγγέλη Αγγελάκη να τονίζει τις πραγματικά πολύ δύσκολες μέρες που βιώνουν οι τρικαλινοί επαγγελματοβιοτέχνες.

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (όχι μόνο εκείνα που εδρεύουν σε Ασκληπιού και Μανάβικα) και δημοτικά τέλη, λαϊκή αγορά, αστικό ΚΤΕΛ, μύλος Ξωτικών αλλά και χωροθέτηση οχλουσών βιοτεχνιών και χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων είναι τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τους ΕΒΕ, με τα μέλη του ΔΣ να τονίζουν πως δεν μπορεί οι απασχολούμενοι στην εστίαση να καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά δημοτικά τέλη μιας… 20ετίας, και να επισημαίνουν πως “αν χρειαστεί, ας ζημιωθεί ο Δήμος” αναφορικά με τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών, που ωστόσο θα πρέπει να γίνει “πιο ποιοτικός, πιο όμορφος, χωρίς παρενθέσεις και αστερίσκους” και κυρίως “χωρίς σκοτεινά σημεία” αναφορικά με τα οικονομικά του και την λειτουργία του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Παπαθανασίου τόνισε πως οι ΕΒΕ είναι χωρίς αμφιβολία η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, μα παράλληλα επεσήμανε πως για την παράταξη είναι αυτονόητο πως οι πολίτες πρέπει να στηρίζουν μεν την τοπική αυτοδιοίκηση οικονομικά, μα με δεδομένο πως τα δημοτικά τέλη πρέπει να είναι ανταποδοτικά, καθώς “ο Δήμος δεν κάνει επιχειρήσεις. Ό,τι κάνει, πρέπει να το κάνει για το καλό της κοινωνίας”.  Αναφορικά με το τέλος του 2% σημείωσε πως “τις καλές εποχές, οι δημοτικοί άρχοντες θα έπρεπε να είναι πιο αυστηροί και να τον ζητάνε”, και όχι να ζητείται τώρα να αποδοθούν αναδρομικά τα οφειλόμενα μιας 20ετίας. Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητο είναι να υπάρχουν “όροι και κανόνες”. Αναφορικά με το Αστικό ΚΤΕΛ, ειπώθηκε πως η παράταξη θα αναζητήσει την αξιοποίηση προγραμμάτων (με την παράλληλη επισήμανση πως θα ήταν προτιμότερη η προμήθεια μίνι μπας όταν ανανεώθηκε ο στόλος των λεωφορείων του) ενώ για τις αφετηρίες, τονίστηκε πως “σε καμιά πόλη δεν μπορεί να είναι οι αφετηρίες μέσα στο κέντρο της”.

Στη συνάντηση με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Δημήτρης Παπαθανασίου τόνισε πως το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν 4 χρόνια “παρών” στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και πως πάλεψε μέσα κι έξω απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στις συγχωνεύσεις μονάδων της σχολικής εκπαίδευσης και πως η παράταξη, απέδειξε το ενδιαφέρον της για τα ζητήματα Παιδείας με την παρουσία της στο Δημ. Συμβούλιο, τόσο με την πρόταση για το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών όσο και με την ανάδειξη του ζητήματος των υποδομών των σχολικών κτιρίων (όπως το 3ο και 32ο Δημ. Σχολείο).

Ο επικεφαλής του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ” δεσμεύτηκε ότι μια αριστερή δημοτική αρχή θα συγκροτήσει τις νέες σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε συνεννόηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών και θα φροντίσει για την ισότιμη και δίκαιη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ των δυο βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παράταξη και σύλλογος κατέδειξαν ως προτεραιότητες το ιδιαίτερο κτιριακό πρόβλημα στα νηπιαγωγεία της πόλης (λειτουργούν ακόμη και σε πυλωτές πολυκατοικιών και έχουν ανάγκη άμεσης μετεστέγασης), την αναγκαιότητα συντήρησης των σχολείων που έχουν κλείσει και την αξιοποίησή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, την ένταξη των σχολείων στο πρόγραμμα “εξοικονομώ” κλπ, ενώ μνεία έγινε και στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων, με την παράλληλη επισήμανση πως η γεωπονική υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να επιληφθεί να “πρασινίσουν” οι σχολικές αυλές.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή