"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Συνδικάτο Γάλακτος Τρικάλων: Αίτημά για Επιχειρησιακή Σύμβαση στο Εργοστάσιο Γάλακτος “ΤΡΙΚΚΗ”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε δύο πρόσφατες συναντήσεις που έγιναν, η πρώτη με τον Πρόεδρο του εργοστασίου ¨ΤΡΙΚΚΗ¨(Ιακωβάκη Δημήτριο) και η δεύτερη με τον Διευθυντή (Πολύζο Ιωάννη) τέθηκαν μια σειρά αιτημάτων των εργαζομένων.

Είναι προφανές ότι μετά από μία δεκαετία περικοπών και μειώσεων που ξεπέρασαν ακόμα και το 40% στις αποδοχές μας, σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης με αυξήσεις μισθών και επαναφορά επιδομάτων.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα που θέσαμε είναι:

  1. Αυξήσεις επί των σημερινών μισθών 12%.
  2. Ο βασικός μισθός να διαμορφώνεται συνυπολογίζοντας και τις τριετίες που έχει ο κάθε εργαζόμενος, με 2% επί του βασικού για κάθε τριετία.
  3. Το επίδομα πολυετίας να επεκτείνεται και πέραν των δεκαπέντε χρόνων υπηρεσίας που ισχύει σήμερα με 75ευρώ για κάθε πενταετία που συμπληρώνεται.
  4. Να δοθεί ανθυγιεινό επίδομα 10% σε όλους τους εργαζόμενους.
  5. Να δοθεί το επίδομα γάμου 10%.
  6. Να επανέλθει το επίδομα για κάθε παιδί στο 5%.
  7. Να δοθεί ταμειακό επίδομα 5% σε όσους κάνουν εισπράξεις.
  8. Να δοθεί έκπτωση στους εργαζόμενους της επιχείρησης 30% για την αγορά προϊόντων από το πρατήριο.

 Επίσης σε παλαιότερες συναντήσεις είχαμε θέσει επανειλημμένως ζητήματα που έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μας και τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απάντηση. Δεν είδαμε καμία πρωτοβουλία που να δείχνει θετική διάθεση ικανοποίησης των αιτημάτων μας από την πλευρά της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του εργοστασίου. Αντίθετα είμαστε αντιμέτωποι με πρακτικές πρωτόγνωρες, όπως , απαγόρευση συνδικαλιστικών εκλογών στο χώρο του εργοστασίου και δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας με μοίρασμα απειλών και προστίμων.

Είναι σίγουρο –και ας το σκεφτούν καλά οι ιθύνοντες- δεν θα κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των αιτημάτων μας όσα εμπόδια κι αν μας βάζουν, όσες απειλές και αν δεχθούμε. Ίσα- ίσα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να συμπαραταχθούν με το σωματείο μας. Όσοι περισσότεροι γίνουμε σε αυτόν τον αγώνα τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης