Συνελήφθησαν Ρομά για εξαπάτηση ηλικιωμένων σε Καρδίτσα – Λάρισα Reviewed by Momizat on . Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων στην Καρδίτσα και τη Λάρι Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων στην Καρδίτσα και τη Λάρι Rating: 0

Συνελήφθησαν Ρομά για εξαπάτηση ηλικιωμένων σε Καρδίτσα – Λάρισα

Συνελήφθησαν Ρομά για εξαπάτηση ηλικιωμένων σε Καρδίτσα – Λάρισα

Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων στην Καρδίτσα και τη Λάρισα και συνελήφθησαν, χθες (27-11-2013) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 39 ετών.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες πλησίαζαν τους ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους λογιστές, είτε οικείους συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, ο 39χρονος μετέβη χθες (27-11-2013) το πρωί στην οικία 75χρονης ημεδαπής στην Καρδίτσα και προσποιούμενος το λογιστή και φίλο του γιου της, την έπεισε ότι ο γιος της χρωστάει στην εφορία το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και για να κάμψει κάθε αμφιβολία της προσποιήθηκε ότι συνομιλεί μαζί του στο τηλέφωνο. Λίγο πριν επιβιβαστεί η 75χρονη στο αυτοκίνητό του προκειμένου να τη μεταφέρει στην Τράπεζα και να πραγματοποιήσει ανάληψη του χρηματικού ποσού, μετέβησαν στο σπίτι της οι δύο γιοι της, με αποτέλεσμα ο 39χρονος να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο τον ανέμενε ο 28χρονος συνεργός του.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας όσο και των όμορων Νομών, με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να συλληφθούν στη Λάρισα μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Από τη κατοχή των δραστών κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των (9.700) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.
Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, κατά τις οποίες οι δύο συλληφθέντες με το πρόσχημα της διευθέτησης οφειλών συγγενικών προσώπων των θυμάτων, κατάφεραν να τους αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των (13.000) ευρώ.
Οι περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν είναι οι παρακάτω:
– Την 14-11-2013 στην Καρδίτσα, ένας από τους συλληφθέντες πλησίασε 77χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο οφείλει χρήματα στην εφορία, την οδήγησε με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα, όπου μετά από σχετική ανάληψη που πραγματοποίησε η ηλικιωμένη, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ. (Σχετ. το από 15-11-2013 Δελτίο Τύπου)
– Την 13-11-2013 στη Λάρισα, ένας από τους συλληφθέντες μετέβη στην οικία 77χρονης ημεδαπής προσποιούμενος τον λογιστή και με το πρόσχημα ότι θα τακτοποιούσε εκκρεμότητα συγγενικού της προσώπου, την οδήγησε με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα όπου, μετά από σχετική ανάληψη που πραγματοποίησε η ηλικιωμένη, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τυχόν άγνωστοι συνεργοί τους, αλλά και να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και σε άλλες περιοχές του Βορείου Ελλάδας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή